Medicul nefrolog categorie superioară, Natalia Catrangiu, s-a stins din viață în urma complicațiilor cauzate de noul coronavirus. Doctorița avea 42 de ani. Timp de 12 ani a activat în secţia Nefrologie şi Hemodializă din cadrul IMSP Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Iar ulterior a fost parte a echipei medicale a Spitalului Internațional Medpark, informează AGORA.md.

„Întregul colectiv exprimă sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor, prietenilor și tuturor celor ce au avut posibilitatea să o cunoască şi să o aprecieze ca pe un medic extraordinar şi om luminos”, scriu colegii din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

„Doamna doctor a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu o boală gravă, dar va rămâne în memoria noastră ca o persoană puternică, cu dragoste de viață. Colegii îi atribuie doar calități la superlativ. Și-o amintesc ca pe o persoană intelectuală, cultă, cu o dorință nesecată de cunoaștere. A fost înalt apreciată și respectată de colegi și profesori încă de pe băncile universității. Fiecare pacient era important pentru medicul Natalia Catrangiu, care se dedica și se implica sută la sută pentru a rezolva orice caz, cât de complex sau grav nu ar fi fost. Era apreciată pentru empatia, înțelegerea cu care trata pacienții și dorința neclintită de a-i ajuta”, transmit condoleanțe echipa Spitalului Internațional Medpark.

Acesta este al 93 caz de deces al unui lucrător medical, infectat cu COVID-19.

Amintim că la 4 martie a fost anunțat decesul medicului chirurg de la Institutul Mamei și Copilului – Valerii Pașcan, care a activat în sistemul medical timp de 28 de ani.

Până acum, bilanțul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 4.049 de cazuri în R. Moldova.