Jurnalista Anna Hakobyan, soţia premierului armean Nikol Pashinyan, a început să se instruiască militar în cadrul unei unităţi de femei, în timp ce în Nagorno-Karabah, luptele continuă cu înverșunare, transmite Agora cu referire la Agerpres.

„Un detaşament de 13 femei, între care şi eu, începe pregătirea militară. În câteva zile, vom pleca (pe front) pentru a sprijini apărarea frontierelor noastre”, a scris pe Facebook Anna Hakobyan (42 de ani), redactor-şef al unui ziar.

Acesta este al doilea antrenament militar din august pentru soţia premierului armean, în timp ce Nikol Pashinyan a lansat un apel săptămâna trecută ca voluntari să se alăture forţelor etnicilor armeni în acest conflict.

Fiul premierului, Ashot Pashinyan (20 de ani), s-a înrolat ca voluntar anterior în această lună.

Violenţele s-au reluat la 27 septembrie cu o intensitate fără precedent după armistiţiul din 1994 în Nagorno-Karabah, enclavă azeră locuită în prezent aproape exclusiv doar de armeni. Asta după ce s-a desprins de Azerbaidjan în perioada prăbuşirii URSS şi a fost scena unui război sângeros în anii 1990, soldat atunci cu circa 30.000 de morţi.

În ultimele săptămâni, forţele azere au cucerit teritorii care scăpau controlului autorităţilor de la Baku din anii 1990.