Coronavirusul a luat viața unei angajate a Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre Natalia Chirilov, șefă a Secției resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliției Criuleni. Femeia în vârstă de 38 de ani, fiind însărcinată, a fost internată la o maternitate din capitală. Din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, medicii au decis salvarea copilului prin naștere cezariană, scrie AGORA.md.

„Am sperat până în ultima clipă că se va face bine și va reveni acasă, în sânul familiei, dar și în echipa noastră. După mai bine de cinci săptămâni de luptă pentru viață, ca urmare a complicațiilor cauzate în urma infecției COVID-19, colega noastră a cedat, nereușind să-și strângă la piept copilul nou-născut, dar și pe cei doi rămași acasă, de 10 și 13 ani”, a scris Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

„O profesionistă de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, dar și o mamă și soție exemplu, dăruită pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne. Singurul loc, de unde nu o poate lua nimeni este inima noastră și unde va rămâne veșnic”, au mai adăugat colegii de breaslă.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Sănătății, la începutul acestei săptămâni în R. Moldova erau 243 de femei însărcinate bolnave de COVID-19. Majoritatea dintre ele – 56% – sunt în al treilea trimestru de sarcină. De asemenea, în țară sunt 1.675 de copii infectați, inclusiv 153 – mai mici de un an.

Condoleanțe familiei și colegilor de breaslă.

Distribuie articolul: