E Săptămâna Mondială a Alăptării și, în această perioadă, tot mai multă atenție acordăm alimentației la sân – recunoscută drept cea mai sănătoasă și recomandată bebelușilor în prima jumătate de an de viață. Este o perioadă uneori mai dificilă pentru proaspetele mame, alăptarea fiind o provocare pentru acestea, în special în prima perioadă. Am făcut o selecție de câteva produse utile, care vor veni în ajutor mamelor care alăptează, chiar din prima zi de viață a bebelușului.

Perna pentru alăptare

Este un atribut indispensabil pentru unele mame, care asigură comoditate maximă în procesul de alăptare. Aceasta te va scuti de dureri de spate, de mâini sau brațe, nu mai ești atât de obosită și poți savura efectiv din procesul de alăptare. O pernă specializată va asigura poziția corectă a copilului la sân, alăptarea fiind o provocare pentru amândoi! Perna pentru alăptare te ajută să alăptezi confortabil, iar pentru cel mic este un răsfăț! Pe Felicia.md, găsești perna de alăptare la un preț special.

Cremă pentru iritații la sân

În special în prima perioadă de alăptare sânii se pot irita, iar pielea mameloanelor poate avea crăpături. Apelează la o cremă cu lanolină pentru mamelon, asigură-te să fie fără gust și fără miros. Lansinoh Crema cu lanolină este sigură și hipoalergenică, 100% naturală (fără parabeni, conservanți, chimicale, antioxidanți sau alți aditivi) și nu irită pielea. Cremă HPA® Lanolin conține cea mai sigură și pură lanolină din lume, ultra-purificata și rafinată, realizată printr-un proces unic. Aceasta nu este necesară înlăturarea înainte de alăptare.

Pompă manuală de alăptare

Pentru surplusul de lapte, în special în primele săptămâni, dar și pentru mamele care doresc să stocheze lăptic, o pompă de sân manuală Lansinoh va fi instrumentul cel mai eficient. E discretă, portabila, ideală pentru folosirea ocazională acasă sau în deplasare. Mânerul ergonomic nu solicita efort fizic intens și se poate manevra cu o singură mână, având două faze de funcționare ajustabile. Alcătuită doar din 7 piese, pompa poate fi asamblată în mai puțin de 1 minut. Sticluța cu lapte matern poate fi stocată la frigider pentru o folosire ulterioară.

Pompă electrică 2 în 1

Dacă o pompă manuală nu satisface nevoile tale – apelează la una electrică. Pompa de sân electrică 2 în 1 Affinity Pro este prevăzută cu 2 faze de extragere a laptelui matern, care imită acțiunea de hrănire naturală a nou-născutului. Fază 1 asigură o sucțiune rapidă pentru stimularea lactației și inițierea fluxului de lapte. Apoi urmează Fază 2 în care ritmul de colectare a laptelui matern încetinește, iar sucțiunea este profundă pentru maximizarea fluxului de lapte. Alege modul de colectare preferat și reglează individual nivelul de sucțiune pentru confort și maximizarea producției de lapte.

Tampoane absorbante

Cine a alăptat ori s-a documentat bine despre alăptare atunci știe – tampoanele pentru sân sunt indispensabile și trebuie să se regăsească chiar în trusa pentru maternitate a viitoarei mămici. Alege o mărime universală și optează pentru discuri moi pentru a reduce iritația și pentru un confort sporit. Tampoanele pentru sâni Lansinoh (24 bucăți) au un contur subțire ultra-absorbant, pentru o potrivire naturală pentru orice formă de sân, fără a fi observate sub haine. Este practic singurul tampon cu un polimer, care își păstrează formă chiar și atunci când este umed. Prevăzute cu 2 benzi autoadezive care fixează tamponul cu ușurință, acesta nu permite alunecarea, este prevăzut cu o căptușeala sub formă de fagure, care se menține uscată.

Suplimente alimentare recomandate în alăptare

Stimularea lactației este un proces foarte anevoios, dar extrem de util pentru a putea asigura bebelușului cantitatea de lapte necesară la orice alăptare. Optează pentru o soluție stimulatoare, cu acțiune favorabilă asupra secreției de lapte. Este vorba despre Decottopia Mamma-piu de la Gianluca Mech, o soluție perfectă pentru reglarea motilității gastrointestinale și are o acțiune emolientă și lenitivă asupra aparatului digestiv. Pe Felicia.md o găsești acum la un preț special.

În speranța că ți-am fost de folos cu această listă, te invităm pe site-ul Felicia.md pentru o gamă largă de produse utile în primele luni de viață ale bebelușului, dar și ulterior. Produsele de pe site au o reducere 10% aplicată.

Pentru a discuta mai multe despre alăptare, te invităm și pe grupul de discuții „Întâlniri frumoase”, unde mâine, 8 august, 11:00, nutriționista Elena Ozun va vorbi despre alimentația mamei în perioada ce alăptează la sân.

P