Dacă crezi că să pregătești înghețată acasă este un lucru dificil, atunci noi venim să demonstrăm contrariul. În condiții casnice poți pregăti cea mai gustoasă înghețată, fără forme speciale și ingrediente sofisticate. Ai nevoie doar de congelator și câteva produse. 

Înghețată cu ciocolată

Ingrediente

  • 500 g de frișcă
  • 400 g de lapte condensat
  • 60 g de cacao
  • 100 g de ciocolată neagră
  • un pic de sare

Mod de preparare

  1. Într-un bol adânc, utilizând mixerul, batem frișca.
  2. Ulterior, adăugăm laptele condensat, praful de cacao, sarea și continuăm să batem cu mixerul până obținem o masă pufoasă, asemănătoare unui sufleu de ciocolată.
  3. Topește ciocolata și adaugă-i un praf de sare. Adăugați ciocolata la masa obținută anterior și amestecați.
  4. După ce masa a deveit omogenă, o punem în congelator pentru 5 ore.

Înghețată cu vanilie

Ingrediente

  • 175 ml de lapte condensat
  • 300 ml de frișcă
  • o lingură cu extract de vanilie

Mod de preparare

  1. Batem frișca.
  2. Adăugăm extractul de vanilie și lapte condensat. Amestecăm până la obținerea unei mase dense.
  3. Punem totul în congelator pentru cel puțin 4 ore, de asemenea putem adăuga nuci, fulgi de cocos, fructe și tot ce ne dorim.

Înghețată cu gust de cafea și caramelă sărată

Ingrediente

  • 3 linguri de cafea
  • 600 ml de frișcă
  • 400 ml de lapte condensat

Pentru caramelă

  • 100 g de zahăr
  • 100 ml de frișcă
  • 1/4 linguriță de sare

Mod de preparare

  1. Dizolvați zahărul cu 1-2 linguri de apă și puneți la foc mic. Atrageți atenția să nu ardeți caramela.
  2. Când caramela va obține o culoare bine accentuată, adăugați frișca și sarea, amestecați și micșorați focul. Masa obținută o scoateți de pe foc și o lăsați să se răcească complet.
  3. Cu ajutorul mixerului, amestecați frișca, laptele condensat și cafeaua.
  4. Jumătate din masa obținută o aranjați într-un bol, apoi turnați un pic de caramelă și amestecați. Apoi iarăși puneți masa rămasă și ulterior caramela. Înghețata va sta în congelator pentru 6-8 ore.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: