Când te gândești la un desert italian, desigur că îți amintești de Tiramisu. Această rețetă este una foarte ușor de preparat, iar rezultatul… delicios!

Ingrediente

  • 160g mascarpone
  • 40g de zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 3 lingurițe de cafea diluate într-un pahar cu apă
  • 12 biscuiți (pișcoturi)
  • ciocolată rasă sau praf de cacao

Preparare

Separăm ouăle de gălbenușuri, iar albușurile le batem până se transformă în spumă albă, adăugăm pudra de zahăr și mixăm compoziția încă 10 minute, până obținem o spumă densă. Încorporăm gălbenușurile, mixând doar până se schimbă culoarea, apoi adăugăm brânza mascarpone și amestecăm crema atent, foarte ușor cu lingura. În cafeaua diluată cu apă putem adăuga o linguriță de rom (opțional), apoi înmuiem biscuiții și îi aranjăm în pahare, peste care așezăm crema și puțin praf de cacao. Repetăm procedura și aranjăm biscuiții, crema și praful de cacao, în al doilea rând. Înfrumusețăm după plac cu rămășițele de biscuiți, ciocolată și/sau fructe.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi în filmulețul de mai jos:

 Sursa: Youtube.com

Foto: Google.com

Vezi și: Mâncarea chinezească perfectă. Iată cum se prepară Porc Dong Po

Distribuie articolul: