Între voi lucrurile nu mai sunt cum erau odată. Deși nu există telefoane primite la miezul nopții de pe numere misterioase, nici scandaluri, totuși ai senzația că ceva lipsește din relația voastră.

Iată ce înseamnă toate acele lucruri ciudate pe care le-ai observat însă nu știi cum să le interpretezi.

1. A devenit obsedat cu achiziționarea de electronice

Romancierul Charles Baxter a scris în cartea sa Burning Down the House: „Oamenii aflați într-o stare mentală dezchilibrată au tendința de a-și iubi mobila”. Este ca și cum achiziția de lucruri le alungă singurătatea. Există un studiu care confirmă regula și în cazul căsniciei: Margaret Clark, profesor de psihologie la Universitatea Yale, a descoperit că „oamenii care pun mare preț pe posesiune se simt nesiguri în relație de cuplu comparativ cu cei care nu pun atât de mult preț pe bunurile materiale”.

2. Liniște la masă

Când s-a întâmplat prima oară te-ai gândit, „Ce bine este că putem mânca în liniște”. Însă, când lucrurile acestea au devenit o obișnuință simți că te trec fiorii și știi că nu este de vină temperatura scăzută de afară. Așadar, sunteți împreună, aveți o casă drăguță și, totuși, nu aveți nimic să vă spuneți unul altuia.

3. În loc să țipe, spune „Am mai trecut prin asta”

Nimănui nu-i plac certurile. Totuși, într-o relație sănătoasă, partenerii ar trebui ca măcar să se asculte reciproc, și nu doar să repete la nesfârșit că disputa este enervanta. Poate ai impresia că va face amândurora o favoare împiedicând o dispută, însă poate însemna și că nu-i păsă de tine așa că nu vrea să știe ce te deranjează sau să încercați să găsiți împreună o soluție.

4. Știi mult prea multe despre colega lui de la muncă

„Așadar, X, colega mea, are probleme cu fostul ei prieten”, își deplânge el colega. Tu îl aprobi cu simpatie știind că X are și probleme digestive și că mătușa ei a decedat luna trecută și… Stai așa, de ce știi atât de multe despre X? Oare nu petrec prea mult timp la muncă vorbind? S-ar putea ca el să aibă senzația că lipsește ceva din relația voastră.

6.Te bate la cap

Dintr-un motiv anume, partenerul de viață ți-a împuiat capul cu verzi și uscate când de fapt tu ți-ai fi dorit să termini mai repede ce aveai de făcut și să urmărești serialul favorit. Crezi că încerca să te enerveze? De fapt, s-ar putea să tânjească după atenția ta și ar fi bine să i-o acorzi. Până la urmă procedând astfel relația voastră nu va avea decât de câștigat.

7. Nu încercați niciodată ceva nou

Într-o relație de succes, nu ar trebui ca vreunul dintre parteneri să-i fie teamă să propună ceva nou. Ar trebui să spună fără teamă, „Știu că sună nebunește, însă poate n-ar fi o idee rea să încercăm…”.

Sursa: oprah.com

Citește și: Discuții despre sex pe care trebuie să le ai cu noul tău iubit

Distribuie articolul: