Dacă dorești să prepari un desert rapid și plin de savoare, cheesecake-ul cu dovleac e perfect. Mai jos găsești rețeta, dar și modul de gătire.


Ingrediente:

-250g pesmet

-210g zahăr

-160 g unt

-250 g dovleac

-240 g brânză de vaci

-120 ml smântână

-3 ouă

-1 esență de vanilie

-1 lămâie

-ghimbir

-cuișoare

Mod de preparare:

1.Se amestecă pesmetul cu untul și 150 g de zahăr, până când se obține un aluat sfărmicios. Se tapetează o tavă de copt cu acesta, apoi se dă la cuptor pentru 10 minute, până când se rumenește ușor.

2.Se combină smântâna cu ouăle, brânza de vaci, restul de zahăr, dovleacul ras, coaja de lămâie, vanilia și condimentele, apoi se toarnă compoziția peste aluatul de cheesecake și se dă la cuptor pentru 15 minute.

3.Se servește cheesecake-ul cu dovleac rece, decorat cu zahăr pudră, cacao sau frișcă.

Poftă mare!

Foto: kfetele.ro