Totul este bine până într-o zi când se întâmplă ceva. Credem că se vor găsi oameni care să ne scoată de acolo chiar și împotriva voinței noastre, că atunci când trecem printr-o încercare peste puterile noastre, se vor găsi rezerve de forțe, tot prin oameni.

În caz de nevoie, este important să știm că avem rezerve nebănuite, în oamenii de lângă noi. Și ar fi drept să începem chiar de la noi, prin a fi noi înșine o mică rezervă de puteri pe care să o dăm unui un om aflat la greu.

Să începem cu Alina.

Alina Bahnă este o tânără de 33 de ani. Locuiește în satul Cot, raionul Şoldăneşti, împreună cu familia sa, mama și cele 3 surori.  Lucrează și se bucură de o viață normală.

Acum mai bine de un an, viața sa a luat o altă turnură: a fost diagnosticată cu o formă de cancer limfatic: Limfom limfoblastic cu afectarea ganglionilor mediastinali și țesutului pulmonar. S-a concediat de la locul de muncă. Și-a schimbat radical alimentația. A început tratamentul. Prognozele medicilor erau optimiste. A făcut 11 cure de chimioterapie și o cură de radioterapie, dar boala nu cedează definitiv.

Aici s-au epuizat toate remediile de tratament posibile în cazul tinerei. Șansa ei vine însă de la o clinică din România. Medicii de acolo i-au recomandat Alinei o diagnosticare PET-CT şi continuarea tratamentului în România. Toate acestea costă aproximativ 4000 de euro.

Dar și resursele financiare ale Alinei sunt epuizate. De la fostul loc de muncă tânăra a primit indemnizație timp de un an de zile, conform legii. Anul a trecut. Familia nu are cum să o ajute financiar. Mama abia se descurcă muncind în țară, surorile sunt studente, iar tatăl lor a decedat.

Orice donație va consolida șansa pe care o are Alina odată cu continuarea tratamentului în România. Pentru a dona, expediați un SMS cu textul 700 la numărul scurt 1555 (valabil pentru abonații Moldcell și Unite) sau online pe Guvern24.

Binele începe de la noi. Să oferim acum ajutor, încredere și putere de luptă.

Distribuie articolul: