Pe data de 1 iunie 1926 s-a născut una dintre cele mai vestite femei din secolul trecut, Marilyn Monroe. Viața ei a fost strălucitoare și impetuoasă: actrița a murit tânără, la doar 36 de ani, dar totuși a reușit să lase o amprentă strălucitoare asupra istoriei. Astăzi ne amintim cum era Marilyn și vom încerca să înțelegem de ce look-urile ei au rămas la modă chiar și până în prezent.

Astăzi Marilyn Monroe ar fi împlinit 95 de ani

O fată cu o copilărie dificilă a devenit vedetă în cinematografie și cea mai populară blondă a secolului. Din cauza imaginii sale seducătoare, Marilyn nu a fost luată în serios, ceea ce a făcut-o să fie depresivă. Dar acum știm sigur că actrița a lăsat o amprentă cu adevărat importantă în cultura modernă. Ținutele ei inspiră până acum, fetele din întreaga lume, și ne îndrăgostim de frumusețea ei din nou și din nou.

1. Inițial, Norma Jeane (numele real al ei) era brunetă, dar după ce a semnat un contract cu o agenție de modeling, a luat un pseudonim și și-a vopsit părul. În același timp, actrița a început să experimenteze cu machiajul și și-a găsit formula de frumusețe ideală – pielea de porțelan, săgețile mici și buzele roșii. Un astfel de machiaj și buclele mari au devenit parte din imaginea divei, deoarece aceste tehnici au ajutat la sublinierea frumuseții naturale și au adăugat o notă picantă.

2. La începutul anilor 50, cariera actriței s-a dezvoltat rapid. Fata nu primea doar roluri principale în filme, dar a început să fie asociată și cu simbolul sexual al generației. Toate datorită ținutelor iconice ale lui Monroe: o rochie albă cu o fustă plisată din filmul „The Seventh Day Itch”, un maxi roz cu mănuși asortate din pelicula „Gentlemen Prefer Blondes”, un look transparent strălucitor din filmul „Only Girls in Jazz”… Toate aceste look-uri îmbină eleganță și sinceritate.

3. Pentru look-urile de zi cu zi, Monroe a ales ținute mai relaxate – îi plăceau hainele în culorile închise. Dar actrița a accentuat întotdeauna formele feminine ale siluetei. Lungimea midi Marilyn o completa cu o pereche de pantofi pe toc: „Dă-i unei femei o pereche de pantofi perfecți și ea va cuceri întreaga lume!”, a spus actrița

4. Marilyn a devenit o adevărată creatoare de tendințe și în lumea lenjeriei. A adorat corsetul care îi făcea ținutele mai seducătoare. Pe lângă toate, actrița a fost una dintre primele care a încercat un sutien „invizibil”. Un astfel de model a lăsat loc imaginației, iar fanii se întrebau mereu cum actrița reușea să arate perfect în rochiile cu decolteul adânc.

5. În același timp, actrița se considera o fată simplă din clasa muncitoare. Prin urmare, uneori blonda înlocuia ținutele seducătoare cu blugi simpli și o cămașă bărbătească supradimensionată. Monroe a combinat topurile din tricotaj cu pantalonii scurți, iar maletele le purta cu pantalonii drepți, chiar și în așa stil reușea să cucerească toate privirile

Sursa: graziamagazine.ru

Foto: pinterest

Distribuie articolul: