Există o zi a anului în care o bună parte din femei rămân dezamăgite. Și pe care, în scurt timp, o vor serba majoritatea dintre noi. Nu, nu mai e vorba de sovieticul 8 martie, ci de capitalistul 14 februarie.

Se pare că puţine zile avem într-un an ca să ne iubim în alcov, hai să ne iubim şi public măcar într-o zi. Pe stradă, la lucru, la televizor, în reviste … De ochii lumii, a cumetrilor şi a cumetrilor cumetrilor noştri. Ca toată lumea să adoarmă mulţumită că toţi se iubesc.

Cele mai mari aşteptări în ziua Cupidonului dolofan le au duduiţele şi femeile cu un ascuţit şi nesatisfăcut simţ al romanticului. 

Bărbaţii destepţi ştiu că dacă nu deschid gura în această zi, după ce-şi scot trandafirul din plisc şi nu mornăie sub musteaţă măcar un „ai lov iu, fă, da s-te pup!”, apoi înspre seară deschide gura femeia. Chiar şi cele mai romantice şi firave guriţe-porumbiţe.

Cum n-ai da, dacă faci oleacă de aritmetică în cap, îţi dai limpede seama că te costă mai ieftin să deschizi gura înaintea femeii. Şi portmoneul… dacă tot am ajuns aici. Pentru că a doua zi, acele femei care au văzut la tv reportajul cu un Făt-Frumos amorezat, căţărându-se pe balcon cu macaraua şi cu un inel lipit cu adamante pentru o altă femeie, mai întâi ai să le auzi: „aaaah, ce rromantic! ce ingenios!”, dar pe urmă… mă rog, cum ţi-e norocul.

Ei şi cum ziceam mai sus, multe rămân dezamăgite, pentru că există mereu portmonee mai burduşite, macarale mai înalte, diamante mai bulbucate.

Dar mai presus de asta, eterna, iscoditoarea şi răutăcioasa întrebare a femeilor:

-Şi ţie, ce ţi-a dăruit iubitul?

Distribuie articolul: