Anul 2018 a fost declarat „Anul european al patrimoniului cultural”, de aceea, pe data de 13 mai, Delegația Uniunii Europene la Chișinău vă așteaptă în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, cu începere de la orele 13:00,pentru a sărbători diversitatea culturală europeană.

Obiectivul Anului european al patrimoniului cultural este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Europei și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Patrimoniul nostru: la confluența dintre trecut și viitor. Vedeți mai jos agenda evenimentului, pentru a vă putea mai bine organiza.


Pe parcursul zilei, veți avea ocazia să participați la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, cu ecranizări de filme europene, spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio (Latvia) și TRIGON (Republica Moldova). Iată o hartă de repartizare a standurilor țărilor prezente la eveniment.

De asemenea, Festivalul de Film și Cultură Europeană va fi organizat în mai multe localități din toată țara, în perioada 13 mai – 3 iunie.

#EuropeForCulture #europeday