Astăzi este ”ziua de naștere” a vinilului care a produs o adevărată revoluție în industria muzicală. Discurile de vinil fiind “bunicile” casetelor audio și a CD-urilor. Deși și-au schimbat destinația și rolul, discurile de vinil sunt și astăzi la mare căutare. Vezi în articolul de mai jos, cum această invenție reușește “să se renască” de după aproape 80 de ani de la inventare. În data de 10 octombrie 1933 Waldo L. Semon a inventat vinilul, pe acele vremuri, datorită acestei descoperire, s-a produs o adevărată revoluție în lumea muzicii și anume – discurile de vinil au făcut cu adevărat comercială muzica. Datorită lor cântăreții strângeau încasări nu doar din concerte, ci și din comercializarea muzicii înregistrată pe aceste discuri. Adevărații melomani aveau colecții întregi de discuri de vinil cu interpreții sau formațiile preferate.

Între timp casetele audio au știrbit din popularitatea discurilor de vinil, iar mai apoi și acestea au fost înlocuite cu CD-urile, timpurile cărora la fel a reușit să apună. Totuși discurile de vinil sunt astăzi la mare căutare, deși predecesoarele sale de mult sunt uitate.

Astăzi discurile de vinil și-au găsit o altă destinație, datorită oamenilor cu imaginația bogată, care au dăruit o nouă viață, acestor obiecte cândva atât de populare. În prezent acestea s-au transformat în piese stilate din interiorul caselor, a oamenilor care prețuiesc frumosul, handmad-ul și mai ales lucrurile vintage. Discurile de vinil, sunt transformate de mâinile creative ale meșterilor din domeniu, în ceasuri cu propriul portret, monumentele orașelor preferate sau orice alt obiect și-l dorește viitorul proprietar al piesei stilate de interior. Orice pictură sau decupare dorită, poate fi aplicată pe acestea.

Ceasurile și suvenirile obținute din discurile de vinil sunt deosebit de prețuite, mai ales pentru faptul că nu se mai produc și pot fi găsite doar în colecțiile de cândva a amatorilor de muzică.

Vedeți cum puteți să vă reinventați discurile de vinil preferate, în galeria foto.

Distribuie articolul: