Ziua de Florii îi amintește Andreei Marin de mama ei, care i s-a stins în brațe când ea era copil și pe care o chema Violeta. Același nume i-a fost pus și ei la botez, apoi vedeta a ales să-l dea mai departe fetiței sale cu interpretul Ștefan Bănică, Ana Violeta, care acum are 10 ani. Andreea a povestit pentru Libertatea.ro despre legătura puternică dintre ea și mama ei, continuată în prezent de ea și Violeta.

„Suntem Violete din mamă în fiică, mama purta acest nume, apoi eu l-am moștenit, Andreea Violeta mă numesc, și l-am dăruit mai departe fiicei mele, Ana Violeta. Îmi amintesc duminicile de Florii din copilărie, când prin tradiție mergeam cu părinții într-o pădure din apropierea orașului Roman, unde m-am născut, și era o bucurie să culegem violete, dar și brândușe și ghiocei. Iar masa în familie, de Florii, avea acea energie pozitivă a începutului de primăvară, iar soarele parca avea mai multă putere și o lumină binefăcătoare în acea zi”, mărturisește Andreea, cu referire la copilăria sa și legătura cu Floriile.

Ziua de Florii îi amintește Andreei Marin de mama ei: “există asemănări fizice notabile între noi”

„În cazul meu, numele a fost dăruit fetiței mele dintr-un motiv mult mai profund, de data aceasta în amitirea si în onoarea mamei mele, care e înger încă de când eu eram copil. Întâmplător sau nu, nu doar numele este firul care ne leagă, dar ne și asemănăm foarte mult. Bunica, mama și fiica au aceeași energie pozitivă creatoare, aceeași poftă de viață, de asemenea există și asemănări fizice notabile între noi. Fiica mea are ochii albaștri, însă, nu căprui, precum îi am eu, moșteniți de la mama, dar statura, forma corpului, atitudinea sunt aceleași, mă și mir uneori și când o privesc pe Violeta mea, mă vad din nou copilul de odinioară, așa cum eram la vârsta ei”, mai spune Andreea, despre cum a ales numele de Violeta pentru fetița ei.
„Violeta știe adevărul despre pierderea tragică a bunicii ei, e o poveste cu înțelesuri pe care are dreptul să le cunoască, ea e cu un an mai mare acum decât fetița ce eram eu odinioară, când mama s-a stins în brațele mele. Are dreptul să știe și îmi doresc să aprecieze faptul că părinții ei sunt în viață, că o iubesc, o sprijină, are parte de prezența lor, spre deosebire de copiii care, ca și mine, au crescut fără caldura mamei, lucru care îți afectează viața în mod deosebit”, a mai spus Andreea în același interviu.
Petrec Frumos de Florii, în sânul familiei
„Da, respectăm tradiția și petrecem Floriile în familie, anul acesta vom fi undeva la țară, împreună cu sora mea și soțul ei, cu verișorii Violetei, ne place mireasma de iarbă proaspătă, bucuria de a petrece timp în livadă și departe de zgomotul orașului. Iar pe dealul opus celui pe care se află căsuța unde vom fi, la țară, se află biserica. E un sentiment de liniște, pace, curățenie interioară.”

„Violeta mă moștenește și în privința suprizelor, deja m-a iscodit să vadă ce mi-ar plăcea, nu prea am putut să o ajut, căci nu de lucruri am eu nevoie, ci de sufletul plin. Iar ea e foarte creativă și stie să mă emoționeze prin darurile făcute cu mâna și cu mintea ei”, mai dezvăluie Zâna Surprizelor.

Fotografii: Dumitru Angelescu, revista Viva!