Astăzi, la cinematograful ,,Gaudeamus” se deschid Zilele Culturii Spaniole la Chişinău. Până vineri, inclusiv, vor fi prezentate filme în versiune originală cu subtitrare în limba română. Intrarea este gratuită. Începutul proiecţiilor la ora 19.00.
În această seară puteţi vedea cu proiecţia ,,Sud/El sur”. În film se povesteşte cu simplitate despre copilăria Estrellei şi fascinaţia sa faţă de tatăl său, pe care îl consideră un om enigmatic, înzestrat cu un fel de putere magică. Copila devine adolescentă şi, din întâmplare, descoperă ceva ce o face să suspecteze că în viaţa tatălui său a existat o altă femeie. Eroul său din copilărie se dezvăluie ca o persoană solitară şi tăcută, ce ascunde adevărul despre prima sa mare iubire din Sud.
 
Mâine ,,Sub stele/Bajo las estrellas”. Filmul este despre o familie ciudată. Un chelner leneş cu aspiraţii de muzician de jazz se întoarce pentru câteva zile în satul său natal şi descoperă că fratele său are o logodnică. Fata preia controlul pentru a-i ajuta pe toţi acei la care ţine.
 
Joi ,,El Bola”. El Bola este un băiat tăcut de doisprezece ani, care locuieşte într-un cartier obişnuit din Madrid şi care duce o viaţă aparent normală lângă părinţii şi bunica sa. Venirea în clasă a unui coleg nou, Alfredo, un băiat deosebit, rezervat şi matur, cu care va lega o relaţie de prietenie, îl face să cunoască o viaţă de familie diferită de a lui. Interzicerea din partea tatălui său de a întreţine această prietenie va grăbi deznodământul şi va face să fie descoperite secretele ascunse de protagonist.
 
Vineri ,,Barul/Tapas”. Acţiunea filmului se derulează în jurul unui bar, proprietarul căruia divorţează de soţia sa. În film este prezentat modul în care interconectează persoanele din cartier, care vizitează în fiecare zi localul.
 
Sursa: fest.md

Distribuie articolul: