Liderul comunist a dăruit flori şi a ţinut de mână o artistă care îl privea în ochi şi îi cânta «mama mea». Publicul aplauda frenetic, iar ceilalţi artişti emeriţi visau la o adopţie politică similară. Sâmbătă, 19 octombrie 2013, pe scena Palatului Naţional din Chişinău, a avut loc o idilă roşie ca steagul PCRM. Acţiunea a fost mascată sub formă de «şedinţă festivă, dedicată aniversării de 20 de ani a PCRM», şi-a întrunit elementele unei şedinţe solemne, cu delegaţi, cuvântări, aplauze, dar toată lumea a aşteptat desertul muzical şi idila maternală politico-artistică de la final.

Cocktailul muzical a fost constituit din Geta Burlacu (care în campaniile politice precedente a cântat pentru Partidul Democrat, dar în pauze electorale cântă şi pentru PCRM), Cristy Ruj (ea, probabil pentru că e Ruj, cântă oriunde e roşu), Boris Covali (el s-a afirmat bine cântând la parada de la 9 mai) şi, desigur, artista boborului, Mariana Şura.

Seara, la televizor, oamenii au văzut mai puţine scene cu discursurile veteranilor comunismului moldovenesc, dar şi jazzul în stil comunist al Getei Burlacu. Telespectatorii au văzut cap-coadă următoarea idilă: Mariana Şura, în rochie galbenă, cântă tare pe scenă «Maaaama Meaaa!!!», privind ţintă spre un bărbat care urca scările către ea. Bărbatul ţinea într-o mână un buchet de trandafiri răvăşiţi, iar altă mână i-o întindea cântăreţei. Ea îi apucă mâna şi îi cântă în faţă: «Eşti icoana vieţii mele pe pămâââânt». Ambii, ţinându-se de mână, se întorc spre sală, dar se privesc ochi în ochi, şi artista cu o gură cât a Marianei Şura continuă: «Maaama meaaa, draaaga meaaa, Iubita meaaa!!!». Mama era Vladimir Voronin.

După această dedicaţie muzicală, liderul PCRM a început a flutura buchetul de trandafiri ca pe un steag al maternităţii, luându-i Marianei microfonul din mână şi cântând parcă un cântec de leagăn pentru Mariana: «Aaaaaa, aaaaa, aaaa!». Apoi Mariana a luat microfonul de la gura mamei sale, Voronin, ca pe un biberon cald şi a intonat şi ea în ritmul lui. Biberonul-microfon era tras de la unul la altul, iar publicul avea palmele roşii de aplauze în timp ce alţi artişti aveau ochii şi subţiorile umezite de emoţii şi uşoară invidie (la acest moment vom reveni mai târziu).

Apoi, Vladimir Voronin a vorbit în cifre. El a declarat că «noi cu Mariana suntem prieteni de mai mult de 12 ani». Mariana Şura s-a născut în 1982, iar cu 12 ani în urmă, adică în 2001, PCRM a intrat în forţă pe scena vieţii politice din R.Moldova. Pe atunci, Mariana avea 18-19 ani, adică împlinise majoratul.

Voronin a crescut-o pe artista Şura încetişor şi cu grijă, iar după 7 ani de iubire comunistă a considerat că are toate meritele să devină artistă emerită, astfel încât, în 2008, Vladimir Voronin i-a conferit un ditamai titlu de «Artistă Emerită a Poporului din R. Moldova».

Sâmbăta trecută, la 12 ani de la declanşarea acestei relaţii, Mariana Şura i-a dedicat liderului PCRM cântecul «Mama mea», iar el i-a «emerit» un buchet de trandafiri şi nişte sărutări. Toţi comuniştii din sală au asudat la palme, Geta Burlacu, Cristy Ruj şi Boris Covali au asudat pe scenă, iar Olia Tira şi Ionel Istrati n-au fost la concert, căci se înregistrau pe un site ca să plătească pentru vize.

După concert, mai multă lume a vrut să afle cât li s-a plătit vedetelor care au cântat la concert şi dacă le va ajunge acestora să plătească ca să se înregistreze pe site-ul de vize, căci, oricum, alte partide nu le mai cheamă să cânte în Moldova, căci acestea vor doar cântece despre Vilnius.

Niciunul dintre artiştii emeriţi şi nemeritaţi de pe scena arendată de PCRM nu a explicat cât a luat pentru concert. Tot Mariana a fost mai deschisă. Nu a afişat banii, dar o nouă maşină, roşie ca steagul lui Voronin, dar cu numere româneşti, aşa cum îi stă bine unei deţinătoare de cetăţenie română. Mariana a postat pe Facebook poze cu noua sa maşină cu specificarea: «Pentru scorpiile curioase». Mama sa antiromâncă, Vladimir Voronin, nu a comentat faptul că maşina roşie a Marianei emerite are numere româneşti.

Sursa: www.zgd.md

Foto: captură video PRO TV

Distribuie articolul: