Zefir nu înseamnă doar un tip de dulciuri pe bază de albuș de ou care le place tuturor. Zefir, mai nou, este un brand de bijuterii și accesorii handmade deosebite, spumoase, dacă vreți, care unește munca și inspirația a trei meșteri talentați și iscusiți de la noi din țară. I-am prins la o expoziție de profil din capitală ca să ne povestească mai multe detalii despre tendințele acestui an și ideile de creație ale echipei Zefir.

De ce Zefir? Ce vă leagă și ce realizați împreună?

Suntem o echipă de trei meșteri, cărora le place mult acest fel de dulciuri și iată că am decis așa să ne numim. Zefir în mare parte a pornit de la producerea de bijuterii, deoarece toți trei suntem meșteri de bijuterii. Fiecare dintre noi lucrează și mai departe cu materialele pe care le preferă, însă am creat o echipă în care să unim experiența și ideile fiecăruia dintre noi, acumulată în decursul anilor. Am început să evoluăm și la moment facem și câte ceva din decor, accesorii de tot felul pentru nunți: de la invitații până la florile din bodoaba miresei.

 accesorii

Ce le propuneți mirilor anul acesta?

Pentru sezonul ce vine am decis să alegem o combinație de roz, bej și un verde pal. Aici puteți admira o cutie pentru colectarea banilor decorată cu flori din stofă, la fel confecționate manual. În același stil propunem și invitațiile, cardurile pentru bani, cutiuțele pentru bomboanele-surpriză și alte accesorii care pot completa frumos o sărbătoare de acest fel.

 Nunta Zefir 

Invitatii flori zefir

Care sunt noile tendințe în materie de invitații, ce game de culori și ornamente deosebite aveți?

Clasicul rămâne actual: albastrul închis și roșul. În tendințe sunt printurile florale și combinațiile de culori îndraznețe: galben cu mov sau galben cu verde, dar și printul tradițional, cu elemente distincte folc, care prinde tot mai mult în rândul tinerilor.

Zefir traditie 

La capitolul bijuterii, prin ce vă distingeți?

Avem bijuterii pentru mirese, avem bijuterii de seară, mai de gală, potrivite ținutelor oricărei doamne sau domnișoare elegante, dar și care se potrivesc la o ținută mai casual sau chiar la blugi. Mai sunt florile, buchețelele care poti fi puse la mână sau în piept, decorul pentru păr, pentru coafura miresei sau a oricărei domnișoare – sunt de asemenea accesorii care nu trebuie neglijate.

Cine sunt meșterii care lucrează pentru brand-ul Zefir?

Mihai Croitoru, Inga Zaiaț și Elena Florea-Burduja. În tot ce ține de bijuterii fiecare își are stilul său propriu, de la care nu a fost nevoit să plece. Elena lucrează mai mult cu mergelele, biserul – deci mărgele de orice dimensiune; Mihai și Inga lucrează mai mult cu argila polimerică – material foarte flexibil din care poți obține aproape orice. Dacă e să vorbim de stil, atunci el diferă ușor: la Mihai lucrările au un aspect ușor mai clasic, la Inga sunt mai colorate, mai vii, mai diverse. Ne unim împreună prin faptul că suntem diferiți! Fiecare își are ideile sale, iar când creăm un produs comun le îmbinăm pe toate ca să obținem în final ceva bine gândit.

 Zefir

Care este mândria voastră cea mare de până acum?

Cred că cel mai mare succes este faptul că bijuteriile și creațiile Zefir se găsesc în vânzare în mai multe magazine din Chișinău: Rețeaua de Magazine Linella – Din INIMĂ, Branduri de Moldova, Salonul Cosânzeana. Recent ne-am ocupat și de decorul de interior și al vitrinelor, am realizat decorul pentru o farmacie specializată pe ochelari, apoi am făcut diverse comenzi corporative cu ocazia sărbătorilor de mărțișor.

Din INIMA 

Martisoare Zefir

Zefir înseamnă originalitate și creativitate – sunt bijuterii și creații handmade care te vor pune cu siguranță în valoare și te vor scoate în evidență, atât pe tine, cât și evenimentul deosebit pe care-l planifici în viața ta. Zefir vine cu o abordare diferită, inedită, nonconformistă și aproape de sufletul și preferințele clientului, pentru ca produsul final să vă reprezinte și să fie savuros… ca un zefir!

Foto: Arhiva Zefir

P

Distribuie articolul: