În premieră, în perioada 16- 22 mai, la Chișinău a fost dat startul primei ediții a evenimentului „Bucurie în mișcare”. Proiectul susținut de Kaufland a presupus organizarea timp de o săptămâna a unei suite de activități, competiții, jocuri și concursuri cu premii destinate tuturor celor care iubesc mișcarea.

Pe lângă obiectivul de a aduce oamenii mai aproape prin sport și mișcare, scopul acestui eveniment a fost și acela de a susține 10 liceeni cu performanțe deosebite din Moldova care vor reprezenta țara noastră la cel mai important eveniment destinat performanței în educație din România,„Creatori de viitor – Champions United”. Proiectul va reuni la Cluj Napoca 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar printre care, în premieră, în acest an, vor participa și 10 elevi din Republica Moldova, selectați dintr-un număr de 97 de aplicanți.

Săptămâna „Bucurie în mișcare” a demarat luni, 16 mai, cu o serie de activități derulate în peste 50 de grădinițe și școli din Chișinău. Pe parcursul primelor primelor cinci zile din această săptămână a mișcării, peste 10.000 de copii cu vârste cuprinse între 6-10 ani au fost vizitați de o echipă de circa 100 de voluntari. Împreună aceștia s-au implicat în diverse activități cum ar fi ștafete diverse, badminton, tir cu arcul și multe alte jocuri au adus bucurie acestor copii. Pentru participarea activă fiecare din ei au fost recompensați cu diplome de participare.

Dendrarium_1047

Doritorii de a susține echipa de liceeni din Republica Moldova au luat parte la 2 evenimente organizate special în acest sens. Astfel, joi ,19 mai, la Bazinul Universității de Educație Fizică și Sport din Chișinău și sâmbătă, 21 mai, în Parcul Valea Morilor câteva sute de participanți au contribuit prin mișcare la susținerea participării elevilor la Champions United 2016.

Proiectul s-a încheiat cu Festivalul „Bucurie în mișcare”, eveniment care a reunit duminică 22 mai în Parcul Dendrariu peste 5000 de participanți. Festivalul – unic la nivel național prin diversitatea activităților pe care le propune pentru copii și adulți – a oferit celor prezenți zeci de spații de jocuri și concursuri, demonstrații sportive și momente artistice. Un spațiu special de relaxare a fost amenajat cu pături de picnic, hamace și bean bags, baloți de paie și cu standuri cu articole de artizanat și handmade. Toți liceenii și studenții participanți în cadrul cupelor de fotbal și volei au primit medalii, diplome și alte premii, iar cei mici au fost răsplătiți cu premii atât la jocurile în care s-au implicat, dar și în cadrul tombolelor desfășurate pe întreg parcursul zilei. Un moment emoționant s-a petrecut la tombola finală, marcat de gestul unei fetițe care a cedat bicicleta câștigată unei alte participante la tombolă.

Dendrarium_0408

Ziua s-a încheiat în ritmuri de muzică și dans alături de cei de la Gândul Mâței, care au susținut un concert aniversar la împlinirea celor 20 de ani. Proiectul „Bucurie în mișcare” a pornit în anul 2012 în România și până în prezent a fost organizat în peste 20 de orașe, reunind zeci de mii de participanți. Atât în România, cât și în Republica Moldova, proiectul estesusținut de compania Kaufland.

Evenimentul este organizatorul de către Asociația11even în parteneriat cu AVI Moldova, alături de alți parteneri locali. Mai multe informații găsiți pe site-ul: bucurieinmiscare.md, dar și pe pagina de facebook: Bucurie în miscare Chisinau.

Despre Asociaţia 11even și programul Bucurie în Mișcare: 

Implementăm o serie de programe care au ca temă educația și dezvoltarea personală, și organizăm evenimente sportive de amploare.  Unul din principalele programe al asociației este „Creatori de Viitor”, program care-și propune să reunească o comunitate activă și dinamică a tinerilor cu rezultate deosebite din România, dar nu numai (www.creatorideviitor.ro). În 2011 am demarat rețeaua de evenimente „11even Experiences” (www.elevenevents.ro), iarîn 2012 am demarat seria de evenimente „Bucurie în Mișcare”.

Mai multe informații despre noi regăsiți la www.11even.ro . Mai multe informații despre “Bucurie in Miscare” Romania se găsesc la www.bucurieinmiscare.ro

Despre Kaufland România:

Angajamentul față de mediu și oameni.
“Întotdeauna dorim sa susṭinem comunitatea în mijlocul căreia activăm, atât pe plan social, economic cât ṣi de mediu. Ne implicăm cu deosebire în acțiuni prin care oferim suport copiilor, de diferite vârste.
Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate. De aceea susținem copiii provenind din medii defavorizate să meargă la școală și ne implicăm în proiecte prin care promovăm un stil de viață sănătos.
Cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim acces la educație copiilor. Ea deschide minți, drumuri și le oferă posibilitatea să devină baza societății viitoare.”

Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR

P