Zeci de femei au mărșăluit sâmbătă, 26 august, pe străzile New York-ului în sânii goi, fluturând steaguri și pancarte. S-a celebrat cea de-a zecea ediție a Paradei Topless, în care activistele au militat pentru libertatea femeii și a egalității acestora cu bărbații.

Evenimentul are loc anual pe 26 august și reprezintă o încurajare a emancipării femeilor, de a nu se mai simți rușinate de corpul lor și să aibă îndrăzneala de a-l afișa topless, așa cum fac și bărbații, fără ca societatea să îi stigmatizeze. Momentul celebrării acestei parade a fost ales astfel încât să coincidă cu ziua în care femeile au reușit să obțină dreptul la vot în Statele Unite, adică pe 26 august 1920.

EDITORS NOTE: Graphic content / People participate in a march during International Go Topless Day in New York August 26, 2017 an annual event held in cities around the world to support the right of women to go topless in public on gender-equality grounds. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Foto: Splash News

Femei de toate vârstele, atletice sau mai corpolente, dar însoțite și de câțiva domni care le împărtășesc viziunea, și-au ales un traseu de peste un kilometru și au mărșăluit cu tobe și muzică, totul într-o atmosferă de carnaval, scrie click.ro. Pe pancarte au fost scrise mesaje precum: „Dreptul de a umbla topless pentru toți” sau „Războiul este obscen, nu sfârcurile mele.”

Foto: Splash News