Pe lângă faptul că este un ingredient nelipsit din orice bucătărie, zahărul tos mai este și o soluție bio pentru îngrijirea florilor, pentru curățare și pentru o serie de alte activități pe care pe practicăm în fiecare zi. Despre cum întrebuințăm acest produs util și eficient,  aflați mai jos.

Prelungește viața florilor din vază

Zahărul este un remediu foarte bun pentru menținerea în viață a florilor vii, primite în dar. În apa din vaza în care stau florile, turnați două lingurițe de oțet și trei de zahăr. Așa, apa va deveni o soluție care va împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Îngrășământ pentru plantele de apartament

Veți observa efectele așteptate dacă, înainte de a uda plantele la rădăcină, veți turna peste pământ o linguriță de zahăr tos. Trebuie să practicați această metodă de îngrășare a pământului o dată în săptămână. Glucoza care va fi absorbită de plantă o va ajuta să crească și va constitui o sursă bogată de energie. Tot glucoza va stimula respirația plantei și reabilitarea țesuturilor rupte sau afectate.

Dacă mâncați ceva iute

În loc să cauți gheață, după ce ai mâncat ceva neașteptat de iute, puteți lua o linguriță de zahăr, care va neutraliza imediat presiunea asupra papilelor gustative. Dacă nu consumați zahăr, este de ajuns să-l țineți în gură până își face efectul, fără ca să-l înghițiți.

Dacă mâncații ceva fierbinte

Mucoasa cavității bucale poate avea de suferit nu doar din cauza mâncării pipărate, ci și din cauza celei fierbinți. Dacă v-ați fript limba din întâmplare, presărați pe ea puțin zahăr, iar durerea va trece imediat.

Scrub exfoliant

Zahărul este un ingredient important și din scrub-urile exfoliante, pe care le preparați în condiții de casă. Este de ajuns să amestecați zahărul cu ulei de măsline și un ulei eteric, pentru a obține un scrub eficient pentru ten și pentru pielea de pe întreg corpul.

Bază pentru ruj

Dacă aplicați cu dificultate rujul pe buze, este de ajuns să amestecați puțin zahăr și ulei de măsline și să aplicați pe buze soluția obținută. În 30 de secunde, își face efectul, iar după spălarea compoziției uleioase, rujul devine mai ușor de aplicat.

Persistența rujului pe buze

Femeile au observat că dacă își vopsesc buzele și ulterior presară puțin zahăr pe ele, așteptând câteva secunde, rujul este mai persistent.

Scoate petele

Zahărul scoate ușor petele lăsate de iarbă. Este necesar să umeziți bine pata și să presărați pe ea zahăr, pe care îl veți lăsa să acționeze timp de o oră. Rezultatul va fi îmbucurător.

Elimină mirosurile din râșniță

Râșnița care a preluat mirosul boabelor de cafea sau a piperului negru, va scăpa foarte ușor de aceste miresme, dacă veți fărâmița cu ea și niște zahăr. Acesta neutralizează mirosul.

Foto: www.mahoneysgarden.com, www.sseduced.com, condo.kudika.ro, www.casadex.ro,ru.gdefon.com,www.zedge.net,wall.alphacoders.com, www.dulanotes.comwww.huffingtonpost.com