Astăzi, numărul de utilizatori de telefoane mobile depășește cu mult 1,9 miliarde în întreaga lume. Potrivit viataverdeviu.ro, cercetările au pus deja în legătură utilizarea mobilului cu o gamă de afecțiuni precum dureri sporite de cap, hipertensiune arterială, declanșarea timpurie a Alzheimer-ului și, desigur, cancerul. Prin ce modalități ne putem proteja de manifestările radiației, vedeți mai jos.

1. Limitați-vă timpul petrecut la mobil. Preluați doar cele mai necesare apeluri, mențineți-le scurte și la subiect. Cercetările au arătat ca un apel scurt, de două minute, poate altera activitatea electrică naturală a creierului până la o oră.

2. Trimiteți SMS-uri când puteți. Evident, nu faceți asta când conduceți sau întreprindeți orice altă activitate ce solicită întreaga atenție, dar când un SMS va fi de ajuns, trimiteți unul în loc să vorbiți la telefon.

3. Luați în considerare înlocuirea telefonului actual cu un telefon cu putere mică de emisie. Oricând faceți sau primiti un apel, semnalul telefonului vostru călătorește pe unde electromagnetice, iar savanții încă nu știu pe deplin cât de mult aceste unde vă afectează sănătatea în decursul unei anumite perioade. Așa că pentru moment, cercetătorii sugerează să vă înlocuiți modelul actual cu un telefon cu putere mică de emisie. 

4. Folosiți căștile sau difuzorul telefonului. Nu există destule cercetări pentru a determina dacă utilizarea difuzorului sau căștilor oferă o mai bună protecție și nu utilizarea telefonului. Dar un lucru se știe: undele electromagnetice emise de telefon sunt absorbite/receptate de către lobul temporal al creierului în timpul utilizării normale (telefonul la ureche) și că această parte a creierului se ocupă de auz, procesarea datelor auditive, formarea memoriei pe termen lung, vorbire și vedere.

5. Nu țineti telefonul aproape de corp/talie în timpul utilizării. Din nou, este un dispozitiv ce emite și transmite unde electromagnetice care sunt absorbite de țesuturile moi ale corpului. Un studiu sugerează că bărbații care își poartă mobilele în apropierea taliei, ar putea avea numărul de spermatozoizi micșorat cu o treime.

6. Utilizare decalată. Dacă îți folosești mobilul fără căști, așteaptă să se formeze conexiunea înainte de a duce telefonul la ureche.

7. Evită utilizarea telefonului în compartimente metalice închise. Poate suna amuzant, dar utilizarea telefonului mobil în lift sau în mașină reduce puterea semnalului și forțează telefonul să utilizeze mai multă putere pentru a se conecta.

8. Despre putere… Dacă semnalul telefonului este redus la câteva bare, mai bine să aștepți până îl utilizezi. Din nou este o chestie de putere: semnal mai redus înseamnă mai multă putere pentru utilizare.

9. Un cuvânt despre CEM (câmpurile electromagnetice). Protejați-vă de CEM-uri – campurile electromagnetice. Puteți face asta cumpărând un dispozitiv de protecție validat știintific. Făcând aceasta, vă veți întări câmpul bioenergetic și sistemul imunitar împotriva efectelor dăunatoare ale CEM-urilor.

10. Ca întotdeauna, sprijiniți-vă corpul printr-o nutriție adecvată. Gândiți-vă la suplimentarea dietei cu antioxidanți precum catalaza, glutationa și coenzima Q10. Mai puteți suplimenta dieta și cu melatonină, zinc și Gingko Biloba.

foto: www.elanthemag.com

Distribuie articolul: