Pentru a face o afacere profitabilă este nevoie de promovarea ideei și a imaginei. Avem nevoie de strategii bine puse la punct, implementate de profesioniști din domeniul businessului. Primul pas care trebuie să-l facem este schițarea pe o foaie de hîrtie a obiectivelor pe termen scurt și pe termen lung ale afacerii, ceea ce ne oferă oportunitatea să analizăm plusurile și minusurile acesteia. Afacerile la domiciliu sunt cele mai potrivite pentru femeile casnice. Pentru că acasă acestea, nu prea au timp liber, afacerea trebuie să fie foarte flexibilă și compatibilă cu munca casnică.
Iată zece idei de business pentru mamele de acasă:

1.Comerț cu bloguri sau website-uri – mediul online este foarte favorabil pentru a desfășura o afacere, de aceea aici trebuie să aplicăm toate aptitudinile noastre. Vă puteți specializa pe identificarea doritorilor de bloguri de un anumit profil, și pe căutarea persoanelor potrivite care ar dori să vîndă blogul respectiv.

2.Comerț online cu haine second-hand – acest tip de produse se vînd cel mai bine în perioada de criză, iar un magazin online care le comercializeză este potrivit pentru cei care își doresc să economisescă bani.

3.Redactare cărților pentru copii – activitatea nu este ușoară, dar nici imposibilă. Punctul forte al acestei afaceri este programul flexibil, și minimum banilor investiți.

4.Copywriting – este o afacere pentru cei care știu să vîndă orice produs. Puteți să vă încadrați în acest domeniu și să vă afiliați unui site sau unui blog.

5.Marketing afiliat – constă în promovarea unor produse, ale unei companii prin intermediul propriului site/blog,iar în urma eventualei vînzări încasînd comisioane. Din această afacere putem scoate profituri reale, economisind din propriul timp.

6.Handmade – afacere care cere investiții mai mari, fantezie și talent. Totuși cu aceasta putem face bani, cu adevărat. Afaceraea poate fi promovată atît prin mediul online, cît și prin participarea la iarmaroacele destinate produselor handmade.

7.Frizerie pentru copii – dacă aveți abilități în acest domeniu, puteți amenaja un colț din apartamentul dumneavoastră sub forma unei frizerii pentru copii. La fel vă puteți deghiza într-un personaj din povești, ceea ce vă va cîștiga aprecierea copiilor.

8.Pregătirea prînzului pentru o anumită întreprindere – femeile casnice sunt preocupate în permanență de pregătirea bucatelor pentru membrii familiilor, deaceea prepararea unei cantități mai mari de mîncare nu va fi în plus. Cu siguranță că în preajma blocului dumneavoastră există o întreprindere cu cîțiva angajați, care nu sunt împotriva prînzului de casă.

9.O mică grădiniță acasă – mămicile de acasă pot avea grijă de mai mulți copii, concomitent cu propriul. Fără îndoială ve-ți avea parte de mulți solicitanți. Se recomandă de a lua în grijă copii de aceeași vîrstă.

10.Pregătirea sărbătorilor pentru copii – dacă sunteți întotdeauna plină de idei, puteți organiza o super-petrecere pentru copilul dumneavoastră, la care-i veți invita pe alți copii împreună cu părinții lor. Firește că fiind influențați de ceea ce ați organizat, ceilalți părinți vă vor invita pentru a le planifica sărbătoarea.

Afacerea acasă poate fi profitabilă, doar că e nevoie de inițiativă și dorință. Nu este nevoie de a atrage foarte mulți clienți, doar cîțiva fideli, cu care ve-ți reuși să conlucrați reciproc.

Distribuie articolul: