A început competiția pentru Mamaia Music Awards, desfășurat în premieră în România, la Mamaia. Trupa moldovenească Zdob și Zdub este nominalizată la 3 dintre categoriile de concurs iar Inna și Carla’s Dreams intră în competiție pentru alte două categorii. Ce alte nume va premia Mamaia Music Awards și când se va ține evenimentul aflați mai jos. Artiștii români de top din ultima perioadă sunt nominalizați la 16 categorii de concurs. Zdubii au acaparat trei dintre acestea: Cea mai bună prestație live, Cea mai bună trupă și Cel mai bun Pop Rock. Controversata piesă interpretată de Inna și Carla’s Dreams este pe lista a două categorii de nominalizări: Cel mai bun cântec și Cel mai bun artist internațional. Organizatorii vor alege câștigătorii după voturile publicului exprimate pe site-ul oficial al concursului

Andra, Smiley, Horia Brenciu, Marcel Pavel sau Holograf, Morandi ori Antonia luptă deasemenea pentru diverse titluri puse în competiție. Atât biletele cât și tricouri sau șepci promoționale sunt deja puse în vânzare pe site-urile specializate.

Pe 9 august 2013, Pavilionul Expozițional Mamaia va fi gazda ediției a I-a a Galei Mamaia Music Awards 2013. Este un show de Covor Roșu care se vrea instituit drept o tradiție anuală de premiere a celor mai buni artiști și melodii ale anului, a celor mai populare trupe și DJ, după exemplele celebre din străinătate.