De Ziua Unirii Principatelor, moldovenii trec Prutul pentru a face horă mare în fața scenei de la Hard Rock Cafe! Vineri, 24 ianuarie 2014 la Hard Rock Cafe din București Zdob și Zdub dă mare concert pentru neamul românesc! Mai mult, Zdubii vin și cu o surpriză la acest spectacol. 

Cu ocazia acestui eveniment, basarabenii care o cântă pe Bunica ce acu dobă vor marca cei 18 ani de activitate și voi difuza albumul lor nou, lansat în 2013 în aceeași locație. “Noul albm ZDOB și ZDUB, „Basta Mafia”, lansat tot de METALHEAD și BestMusic la Hard Rock Cafe în luna aprilie 2013, este rodul unei munci de aproape doi ani. Rezultatul este un nou album de excepție, care marchează majoratul formației, adică 18 ani de activitate. Pe albumul „Basta Mafia” este inclus și single-ul „Moldovenii s-au nascut”, lansat în România la sfârșitul lunii ianuarie, care se bucură deja de popularitate în rândul publicului.

 Zdubii

„Ideea unui nou album ne-a venit foarte natural. Nu de altă, dar întotdeauna suntem pe drum, traversând orașe, țări, cu alte cuvinte Gypsy Life, ca într-una din piesele noastre”, a explicat Roman Iagupov, solistul trupei. „Basta Mafia”, lansat în România împreună cu MediaPro Music, conține 13 piese, printre care Moldovenii s-au născut, Dunărea, Lângă Codrii de Aramă, Om cu Inimă de Lemn, So Lucky și două bonus tracks.

„Basta Mafia” a fost realizat în condiții de excepție, fiind înregistrat atât în Chișinău, la  Cuibul Studio, dar și în Germania, la Headroomstudio Berlin, în colaborare cu producătorul german Marc Elsner. „Ne-a fost greu să scoatem la capăt acest album, să fim pe deplin mulțumiți de rezultatul final: lucrăm la Chișinău, trăiam la Berlin, înregistram, reinregistram, adăugăm, ștergeam, de altfel, ca orice artist”, a explicat Roman.