Începând cu vara acestui an, vom călători mai ieftin spre 50 de țări europene. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei întruniri dintre cele două companii care au inițiat proiectul. Compania de stat Air Moldova și compania aeriană low-cost Blue Air  au semnat un Acord de parteneriat privind operarea unor curse low-cost spre 50 destinații și ne promit prețuri de cca 3 ori mai joase.

Prețurile însă vor fi disponibile imediat, ci în baza a trei etape. Documentul semnat astăzi de cele două companii, așa cum informează site-ul Ministerului Transporturilor, prevede mai multe etape. Este vorba de asigurarea pasagerilor cu prețuri reduse la bilete Blue Air, care vor putea fi cumpărate din toate sistemele de vânzări Air Moldova și Blue Air. A doua etapă prevede renegocierea contractelor de deservire la sol cu toate aeroporturile din Italia, și a treia, respectiv, amenajarea unui terminal nou de pasageri Blue Air în Aeroportul Internațional din Chișinău. 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, a precizat că din data de 15 iunie 2012, va fi publicată lista de prețuri și destinațiile de zbor operate de compania low-cost, iar ulterior vor fi efectuate primele curse aeriene low-cost spre 3 orașe principale din Italia. Cursele vor fi cu escală la București, dar autoritățile promit că ulterior vor fi operate și curse directe.

Directorul General Blue Air, Sheriff Ussama, a explicat că pe destinația Chișinău-Madrid cu escală în București, costul unui bilet va fi de 100 euro pe o direcție, iar în preț sunt incluse toate taxele aeroportuare.

Blue Air este prima companie aeriană cu capital 100 % privat, care a lansat curse low-cost în România şi deţine în prezent peste 40 la sută din piaţa low-cost românească. Flota Blue Air este formată din 18 aeronave de tip Boeing, cu capacități între 126 și 170 de locuri.

Distribuie articolul: