Despre Alla Donţu se poate spune că e omul care nu oboseşte să experimenteze. Se plictiseşte repede şi tocmai asta o face să înceapă multe proiecte, iar simţul responsabilităţii o ajută să le ducă pînă la capăt. În curând, ea va încerca două roluri n

Cu ce te ocupi acum?

Lansez un nou proiect muzical, însă de această dată în calitate de producător. Simt că „m-am copt` pentru asta. Proiectul se numește Cindy Wanda şi este destinat unui public de până la 24 de ani. Lansarea va avea loc la mijlocul lui decembrie. în plus, am în continuare concerte în cadrul trupei `Zbînts`. Fac radio şi predau lecţii de dicţie şi actorie.

Cum faci ca să reuseşti să îmbini toate aceste activităţi?

Le reuşesc pentru că îmi place ceea ce fac. Visul meu este să fac musical-uri, să fac show-uri şi producţii muzicale. Deocamdata mă încerc în calitate de producător, pentru că timp de zece ani, fiind interpretă, am învăţat câte ceva şi acum vreau să-mi aplic cunoştinţele. Munca în calitate de profesoară mă face să mă văd dintr-o parte, este un test de responsabilitate şi de autoexaminare.

Există showbiz şi vedete în Republica Moldova?

Noua ne place să spunem că la noi nu există showbusiness, deşi eu cred că este. în Republica Moldova sunt vedete – şi pot să dau nume. Natalia Barbu, Nelly Ciobanu, Anastasia Lazariuc sunt vedete. însă trebuie să precizăm și ce înseamnă să fii vedetă. Pentru mine vedetele sunt artiştii care strălucesc din interior şi în nici un caz un produs sau un efect al publicităţii de revistă.

Dar mai este ceva: la noi ca să devii „erou` sau „vedetă` trebuie să obţii succes peste hotare. Abia atunci începi să fii apreciat în ţară. Ceea ce mi se pare nedrept.

în ceea ce te privește, lumea care te cunoaște spune că deși ești o fire artistică, în unele momente importante știi să fii cu picioarele pe pământ. Crezi că spiritul artistic se împacă cu pragmatismul?

Eu cred că spiritul artistic împacă foarte bine cu raţiunea. Spiritul nu are limite, eu ma percep ca un „oaspete` care a venit să descopere trupul acestei civilizaţii. Și nu mă tem de moarte, deşi aş vrea să fiu veşnică. (zîmbeşte)

Viaţa e o continuă cunoaştere. Eu, bunăoară am trăit etapa vedetismului la vârsta de 14 ani. Pe atunci, făceam parte dint-o organizaţie a copiilor talentaţi. La 16 ani mi-a trecut, iar la 18 ani am înțeles că mai am încă de muncit foarte mult. Astăzi, mă aflu în perioada în care caut şi cred în armonie şi echilibru.

Cum este (sau cum ar trebui să fie) un artist în accepţiunea Allei Donţu?

Un artist trebuie să încălzească, să impresioneze, să dea energie. Artistul nu are dreptul să se ascundă sau să fie supărat pe scenă. El trebuie să atingă „octavele spirituale`, coardele sensibile ale spectatorilor. Din păcate, artiştii de la noi şi de peste hotare nu-şi mai aparţin lor. Ei sunt un produs în spatele caruia lucrează foarte multă lume.

Care trebuie să fie, în câteva cuvinte, schița unei femei frumoase și în general, ai putea să te referi la un model feminin?

După mine, o femeie frumoasă este echilibrată şi îşi cunoaşte valoarea. Cel mai mult apreciez la o femeie echilibrul dintre spirit, corp şi raţiune. Dacă aş alege un prototip feminin, atunci ar fi o combinaţie dintre raţiunea lui Margaret Thatcher, frumuseţea lui Marilyn Monroe şi caracterul femeilor înţelepte de la ţară.

Distribuie articolul: