Pe lângă faptul că este un aliment destul de controversat, zahărul este de neînlocuit în lupta  pentru frumusețe și bună dispoziție. Acesta menține tinerețea pielii, trezește hormonul fericirii și este însoțit de o serie de alte beneficii pe care trebuie să le cunoști!

Zahărul este un aliment care răspunde direct de memoriile afective de care dispune organismul nostru. Bunăoară, este neuitat mirosul acadelelor pe care le savuram  în copilărie și îl vom recunoaște din zeci de arome asemănătoare.

Nutriționișii afirmă că zahărul este o sursă incontestabilă de energie, în special zahărul brun. În fiecare zi, însă, nu trebuie să consumăm mai mult de 50-60 de grame de zahăr.

În 100 de grame de zahăr de conțin 100 de grame de glucide și zaharoză. Anume această compoziție oferă organismului posibilitatea de a produce ”hormonul fericirii”, adică serotonina, odată cu fiecare aliment dulce, consumat.

Zahărul stimulează și activitatea creierului. În fiecare zi, creierul uman are nevoie de circa 120 de grame de glucide, pentru a asigura o atenție înalt devoltată și o viteză de reacție nebănuită a organismului nostru. Tot alimentele dulci ne pot ajuta să depășim stările de astenie și depresie, care se răspândesc mai ales primăvara.

Consumul zilnic de alimente dulci reface microrelieful pielii și îmbunătăţeşte textura pielii mature și subțiri.

Tot la sănătatea pielii se referă măștile cu zahăr brun și ulei de măsline sau zaț de cafea, care sunt perfecte pentru îndepărtarea impurităților și a microbilor de la suprafața pielii. Totodată, veți obține o piele hidratată sănătos și hrănită cu nutrienți naturali.

Sursă foto: ilovegreeninspiration.com, ro.gdefon.com, vogueorvintage.wordpress.com

Distribuie articolul: