Un stil de viaţă sănătos face mai mult decât să încetinească procesul de îmbătrânire. Potrivit unui studiu recent se pare că aceste obiceiuri au capacitatea de a regenera celulele şi de a întineri aspectul fizic al unei persoane.

Persoanele care au un stil de viaţă sănătos şi practică tehnici de relaxare, precum yoga, au telomerii (capetele cromozomilor) mai lungi. Dimensiunea telomerilor reprezintă unul dintre cei mai precişi indicatori ai ratei de îmbătrânire, scrie publicaţia britanică DailyMail.

Cromozomii sunt structurile care înmagazinează întreg materialul genetic din celulele umane. Telomerii reprezintă structurile de protecţie de la capătul fiecărui cromozom, iar cu cât aceştia sunt mai lungi, cu atât şansele la o viaţă lungă sunt mai mari.

În urma cercetărilor s-a constatat că persoanele care au obiceiuri alimentare sănătoase, fac mişcare şi practică yoga sau meditaţia au aceşti telomeri mai lungi în comparaţie cu persoanele sedentare. Telomerii se scurtează cu cât înaintăm în vârstă, iar acest lucru ne face mai vulnerabili în faţa infecţiilor şi a factorilor care accelerează îmbătrânirea.

Sursa:eva.ro

 

 

 

 

Distribuie articolul: