Deja pentru al doilea an consecutiv, Moscova a primit premiile principale World Travel în categoria „Cea mai bună destinație de călătorie”, subcategoria „Oraș”. Aceste informații au apărut pe site-ul oficial al primarului Moscovei. Capitala Rusiei a lăsat în urmă metropole mari ale lumii precum Londra, New York, Paris, Sankt Petersburg și Rio de Janeiro.

Ca urmare a votului online, capitala Rusiei a fost desemnată câștigătoare în categoria principală a premiului. La vot au participat atât experți din industria turismului, cât și călători. Anul acesta au fost evaluate nu numai noile realizări ale țărilor nominalizate, ci și oportunitățile pentru viitorii lor vizitatori.

Din cauza pandemiei, Marea Finală a World Travel Awards a avut loc online. Ceremonia de premiere a fost transmisă de la centrul de informare turistică din parcul Zaryadye din Moscova. Spectatorilor li s-au prezentat videoclipuri cu diverse destinații turistice din întreaga lume, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg. Reprezentanții autorizați ai industriei turismului și vedetele rusești au felicitat capitala pentru victorie, dorindu-i prosperitate. Printre aceștia s-au numărat regizorul și actorul Nikita Mikhalkov, cântăreața de operă Khibla Gerzmava și directorul filialei europene a Organizației Mondiale a Turismului, Alessandra Priante.

Moscova a fost prezentată simultan în șapte nominalizări la World Travel Awards 2020, câștigând pe lângă premiul „Cea mai bună destinație de călătorie din Europa. Oraș” încă unul – „Cea mai bună destinație turistică pentru studiul patrimoniului cultural din Europa”.

Sursă: glamour.ru