Astăzi s-a dat startul Workshop-ului de accesorii create manual, organizat de către câțiva meșteri de handmade. Participanții au avut posibilitatea absolut gratuit, să învețe tehnici noi de creare a bijuteriilor. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă pariziană, iar elevii master class-ului s-au arătat foarte impresionați de lecție.

Inga Zaiaț, una din organizatoarea evenimentului, ne-a povestit că astăzi participanții la workshop, au creat bijuterii cu tematică pariziană. Elevii ei de-o zi, au avut ocazia să învețe tehnici noi de creare a bijuteriilor, iar în acest sens, nu au fost nevoiți să achite nici o taxă, ba mai mult, fiecare și-a luat acasă perechea de cercei creată. Tot de ce au avut nevoie participanții, a fost doar bună dispoziție, răbdare și iscusință.

Primul master class, care a avut loc luni, a durat puțin mai mult de două ore, iar cei care au luat parte la el, au creat cercei din argilă polimerică și invitații handmade, utilizând tehnica brodatului pe carton. Work shop-ul va dura până la sfârșitul lunii și se va desfășura în zilele de luni și marți.

”Master class-ul de astăzi e foarte interesant și creativ, pentru oamenii care dispun de destulă răbdare. Am mai creat lucruri handmade, dar astăzi am învățat lucruri noi, nu mi-a părut complicată tehnica învățată la acest workshop și pe viitor o să o aplic în practică. Personal mi-am confecționat o pereche de cercei și un pandativ” a declarat Mihaela.

Altă participantă, designer vestimentar de profesie, s-a arătat încântată de tehnica brodatului pe carton, pe care a învățat-o la workshop, aceasta a declarat că a mai creat lucruri handmade, chiar a brodat pe pânză, ceea ce a făcut la master class, însă, i-a părut inovativ și interesant. ”Am învățat multe lucruri utile aici, pe care pe viitor le voi aplica în practică, sunt designer vestimentar și e bine venit un asemenea workshop pentru mine” a spus Veronica.

Printre participante, am zărit și un singur băiat, care ne-a spus că se ocupă de mai mult timp cu crearea accesoriilor handmade, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. ”Pe viitor o să-mi prindă bine lucrurile învățate la workshop și vreau să zic că m-am simțit foarte bine printre atâtea femei, eu fiind unicul bărbat participant” a zis Mihai.

Dacă ați ratat master class-ul de luni, 14 ianuarie, dar vă doriți să participați la următoarele, o puteți face în fiecare zi de luni și marți, până la sfârșitul lunii. Mai multe detalii, găsiți pe pagina de facebook a evenimentului sau pe PentruEa.md.

Mai multe fotografii găsiți pe pagina noastră de facebook. Nu uitați să ne dați un like!

Distribuie articolul: