Se pare că ştirea despre adopţia unui copil de către actorul Will Smith care a făcut furori azi pe internet este una…falsă. Iniţial, ştirea apăruse pe portalul American dailycurrant.com, iar de acolo au preluat-o mai multe surse media. Ştirea de pe dailycurrant.com, care apăruse pe 26 iunie, spunea că Will smith şi soţia sa vor adopta un copil din Republica Moldova, pe nume Nicolae. Toată lumea de la noi a fost extreme de entuziasmată până a descoperit adevărata natură a site-ului.

Dailycurrant.com este un blog american de știri satirice care se concentrează pe politică, tehnologie și divertisment. O serie de povestiri satirice au fost luate drept știri adevărate de presă, precum și membri ai publicului.

Printre cele mai reuşite farse de ştiri a fost: “George Bush votează accidental pentru Obama”, când la 6 noiembrie 2012, site-ul a publicat articolul satiric în care scria că George W. Bush a votat pentru Barack Obama, deoarece nu şi-a putut da seama cum să folosească în mod corespunzător maşina sa de vot. Acest material a fost preluat drept unul real de mai multe surse de ştiri din Texas, şi de site-ul La Repubblica, cel mai mare ziar național din Italia.

Distribuie articolul: