Te-ai plictisit de rutina zilnică? Vrei ceva nou, interactiv și distractiv? Atunci avem soluția perfectă! Îți prezentăm cele mai interesante evenimente, la care poți merge pe final de săptămână. Fie că o faci alături de prieteni, familie sau chiar de unul singur, noi îți dorim un weekend mi-nu-nat!

1.Zilele Filmului Românesc la Chișinău, ediția III

Zilele Filmului Românesc, care va avea loc în perioada 12-15 octombrie la Cinema Odeon, continuă și în acest an tradiția de a oferi publicului din Republica Moldova posibilitatea de a vedea cele mai noi și mai de succes filme româneşti, prezentate la mari festivaluri. Intrarea este liberă la toate proiecțiile din cadrul ZFR Chișinău. Evenimentul este organizat de casa de producție ROVA FILM din România și Asociația Cineaștilor Independenți din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA.

poza 3

2.Spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec

Teatrul Național SATIRICUS Ion Luca Caragiale a pregătit un repertoriu interesant pentru toți amatorii de teatru. Descoperim o altă faţetă, matură şi cumpătată, a regizorului Alexandru Grecu, căci spectacolul diferă esenţial de lucrările sale anterioare. Dinamismul, sonoritatea, explozia de culori şi teatralitatea afişată sunt înlocuite aici de tonul filozofic, maniera camerală, silenţioasă şi jocul actoricesc moderat, reprezentaţia având un pronunţat spirit umanist.

poza 4

3.MISS Naturalețe

Vino la cel mai tare eveniment al anului, organizat de Antos Cosmetică Naturală. Cea de-a doua ediție a concursului „Miss Naturalețe” va aduna cele mai frumoase femei, pentru care naturalețea este un stil de viață. După competiția online, concurentele urmează să se mai confrunte într-o ultimă „bătălie”, care va consta dintr-o probă de machiaj efectuat cu produse Antos Cosmetică Naturală, precum și o sesiune de întrebări despre cosmetica naturală. La final, toate participantele se vor alege cu o mulțime de cadouri frumoase. Evenimentul va avea loc duminică, 15 octombrie, ora 18:00, pe str. Mitropolit Varlam 77.

poza 5

4.Ziua Națională a Donării de Organe

La la data de 13 octombrie 2017, Republica Moldova marchează „Ziua Natională a Donării de Organe”. Vă invităm să celebrăm împreună acest eveniment în Scuarul Europei din Gradina Publică „Ștefan cel Mare”, între orele 10:00-15:00, unde Agenția de Transplant va avea amenajat un cort, iar colaboratorii Agenției de Transplant vor distribui material informativ despre ce înseamnă donarea și transplantul de organe și vor fi disponibili să răspundă la întrebările dumneavoastră.

poza 6

5.Foto la Uscat ediția 10

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, între orele 10:00 și 17:00, Strada pietonală din Chișinău, va avea loc o nouă expoziţie de fotografie în aer liber. Sforile le întindem noi, iar tu imprimă-ţi pozele, ia nişte cleşte de uscat şi expune publicului lucrarile tale. Citeşte cu atenție regulamentul aici.

poza 7

6.Festivalul Concurs Internaţional de Dans „HAI La JOC”

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” invită ansamblurile de dans pentru participarea la Festivalul- Concurs Internațional de Dans „HAI LA JOC”, ediția 2017. Scopul: valorificarea potenţialului artistic al copiilor şi tinerilor prin promovarea folclorului naţional şi al schimbului de experienţă cu ansamblurile de peste hotare. Premierea: Trofeul Festivalului – 10000 lei; Locurile I pentru fiecare secţiune şi categorie de vârstă – câte 1000 lei pentru fiecare colectiv; Premiul „Simpatia publicului” – 5000 lei. Găsiți regulamentul aici.

poza 8

7.Expoziție Auto smotra.md de Ziua Orașului Chișinău!

Sărbătorește Ziua Orasului Chisinau împreună cu Smotra.md! Sâmbătă, 14 octombrie, ora 10:00, de Ziua Orașului Chișinău, echipa smotra.md invită toți pasionații de cultura auto pe bd. Ștefan cel Mare unde va avea loc expoziția automobilistică cu cele mai deosebite mașini care pot fi întâlnite în țara noastră – automobile din clasa sport, luxury, retro sau low, le găsiți pe toate într-o singură zi și într-un singur loc! Locația – între Camera de Comerț și Industrie și Ambasada Ungariei.

poza 9

8.Cum cucerești lumea prin discurs? cu Vera Nastasiu

Apreciind comunicarea ca un instrument de importanță vitală în „creșterea” noii generații, indiferent de domeniul de activitate în care aceștia își doresc să activeze, Asociația Studenților în Drept, USM invită tinerii la o „întâlnire cu limba română” alături de Vera Nastasiu, cu genericul: „Cum cucerești lumea prin discurs”. Vera Nastasiu este jurnalist, formator și moderator a numeroase cursuri de dicție, discurs public, imagine publică și comunicare cu mass-media, este un exemplu elocvent de dedicație și abnegație pentru tot ceea ce numim azi – Limba Română. Sunteți așteptați cu drag vineri, 13 octombrie, 2017, ora 14:00 în aula 216 a Blocului de Studii nr. 2 (Facultatea de Drept), Universitatea de Stat din Moldova. Intrarea este liberă.

poza 10

9.Balul Bobocilor USMF 2017

Vineri, 13? Hai cu noi să distrugem toate superstițiile la cea mai tare petrecere!
Indiferent, ești Boboc sau nu, la sigur te-ai obișnuit deja cu orarul și cu aulele pline la prelegeri. Dar, printre atâtea experiențe noi, e timpul să cunoști și cealaltă latură importantă a vieții de student: distracție! Vrei să ieși din monotonia orelor și să te simți nemaipomenit alături de prieteni și colegi? Dacă răspunsul este da, atunci ești invitat pe data de 13 octombrie, de la ora 19:00, în clubul Republic, la cea mai tare petrecere din sezon! Preț bilet: 50 lei. Iar ca să dăm start noului an de învățământ cu muzică bună și multă gălăgie, îl avem ca Invitat Special pe: GUZ

poza 11

10.Tango Mania #2

Vrei să îți petreci o seară liberă într-un mod interesant și util: să înveți elementele de bază al unui dans nou, să faci cunoștință cu noi oameni și să petreci seara într-o atmosferă plăcută? – totul la un masterclass deschis, pentru începători de la “Tango Mania” pe 15 octombrie la Tucano Coffee Costa Rica (Pushkin 15). Masterclassul la care vei participa îți va permite să te explorezi și să te redescoperi în ritmurile Tangoului. Intrarea este liberă.

poza 12

Foto: Facebook.com