Dacă ești în pană de idei referitor la un week-end petrecut ca la carte, noi îți oferim o sursă de inspirație. Află,în exclusivitate, cum se distrează și se odihnesc la sfârșit de săptămână familiile persoanelor publice de la noi. În vizorul nostru în acest week-end este familia Antoniței Fonari și a lui Nicolae Procopie. Pe Antonița o cunoaște mic și mare drept o persoană activă civic și implicată în diverse acțiuni și proiecte având ca tematici probleme sociale și societatea civilă. Este un expert în domeniul ONG din Moldova, Vicepreșidenta Consiliului Național pentru Participare (CNP) şi Secretar General la Consiliul Naţional al ONG-urilor din Republica Moldova, fondator la „Tineri și Liberi” și „Tinerii pentru Dreptul la viață” (TDV). Nicolae este soțul ei, de ceva vreme implicat și el în viața de voluntariat din Moldova.

Cei doi pici ai lor, Teia și Mircea, nu le prea lasă timp de odihnă, transformându-le week-end-urile în adevărate aventuri și „scheme” de distracție. Un lucru e clar: ei sunt cei care fac legea când vine vorba de unde și cum se petrece sfârșitul de săptămână, iar negocierile sunt duse de toți patru foarte diplomatic și argumentat.

 

“Avem niște reguli în familie, de care ne ținem fie că sunt eu acasă ori Nicolae: o zi în săptămână facem curat și piață, implicându-i neapărat și pe cei mici, ei trebuie să simtă importanța și aportul lor; iar o zi este dedicată altor activități distractiv cognitive”, ne declară Antonița. „În acestă zi putem merge la Dendrarium, Vivarium, Concerte pentru copii sau desfășurate în aer liber, Spectacole de teatru sau circ, etc. Dacă nu reușim să fim ambii cu ei, adică să mergem în patru, neapărat mami sau tati este alături de Teia și Mircea”, a mai adăugat Antonița. Ea ne-a mai povestit încercă să nu-i obișnuiască pe copii cu vizitele la patiserie pentru a servi înghețată sau dulciuri, preferând mai mult clasicele plimbări prin parc, „copiii găsesc oriunde motive de distracție”.

 

 

„De fapt, adorăm să petrecem timpul cu copii, cu ei putem merge practic oriunde pentru că nouă ne face placere sa ne descoperim reciproc. Apoi Teia și Mircea descoperă lumea celorlalți, ei învață despre viața adulților, iar noi redescoperim sau ne reamintim copilăria”, ne-a spus Nicolae Procopie. „Nu ezit să îi iau și la unele activități din agenda mea: de ordin cultural, social, acțiuni ale voluntarilor ONG-iști sau Flash-mob-uri”, spune dna Fonari.

 

 

Distribuie articolul: