Se știe că boala nu are nicio putere dacă pacientul își dorește să trăiască. Este și cazul a șase vedete recunoscute pentru lupta crucială pe care au dus-o cu celulele canceroase. Boala le-a făcut curajoase, iar una dintre ele este chiar Janna Frske – învingătoarea care a lupat un an întreg pentru a-și depăși starea de boală!

#1. Janna Friske. A devenit cea mai „vânată” vedetă din showbiz-ul rusesc după ce și-a început tratamentul în străinătate. Familia Jannei a făcut publică informația conform căreia Janna suferă într-adevăr de glioblastom, iar drept răspuns, postul național de televiziune al Rusiei, în colaborare cu Rusfond au organizat colectarea fondurilor de ajutorare a vedetei în tratamentul pe care urma să-l inițieze. În rezultat, s-au colectat circa 50 mln de ruble rusești, 30 dintre care au fost donate de către Janna copiilor bolnavi de cancer din Rusia.

Janna a trecut prin tratamente chinuitoare la New York, Jurmala, însă rezultatul final a venit după tratamentul efectuat în China, acum câteva săptămâni. Peste aproape o lună, Janna va comunica deschis cu reprezentanții presei. Până atunci, practică zilnic câte trei ore de costisitoare de fitness, cu un antrenor care o vizitează la domiciliu.

#2. Kylie Minogue. În primăvara anului 2005, a fost nevoită să-și îmtrerupă turneul mondial „The Showgirl — The Greatest Hits Tour” din cauza cancerului mamar care i-a fost identificat. Pentru a-și susține idolul, fanii lui Kylie nu au întors biletele la case.

„Atunci când medicii mi-au rostit diagnoza, mi-am pierdut graiul. Simțeam un gol în cap și o greutate imensă în inimă. Am înțeles, însă, că viața nu se încheie aici. Sunt puternică și mă voi descurca”, a declarat atunci Kylie, în cartea autobiografică „Kylie Talking: Kylie Minogue In Her Own Words.”

Tratamentul a schimbat-o enorm: Kylie și-a pierdut părul în scurt timp și a cântărit, la un moment dat, doar 38 de kilograme. A exclus din alimentație toate alimentele și băuturile periculoase: cafeaua, ceaiul negru, fast-food-ul și carnea. În 2006, Kylie a revenit pe scenă și a obținut titlul de „Femeia Anului”, din partea publicației „Glamour” a Marii Britanii. 

#3. Cynthia Nixon. Nu preferă să vorbească despre acest subiect, însă a trecut prin experiența dureroasă a chimioterapiei. Abia în 2008, în cadrul show-ului Good Morning America, a recunoscut că doi ani mai devreme i-a fost identificat cancer mamar la sânul drept. Boala i s-a transmis genetic de la mamă și bunică, însă identificarea timpurie a ajutat-o pe Cynthia să se trateze la timp. 

#4. Sharon Osbourne. În 2012, atunci când a aflat despre gena cancerului, vedeta TV și-a eliminat glandele mamare prin mastectomie, pentru a preveni dezvoltarea cancerului mamar. Diagnoza, însă, i-a fost pusă altfel. Medicii i-au identificat cancer la intestin, care a trecut în metastaze către nodulii limfatici. Posibilitatea că urma să rămână în viață era de doar 40%, însă Sharon nu a renunțat la emisiunea pe care o prezenta. Mai mult – o alterna cu ședințele de chimioterapie. Datorită sprijinului familiei și al fanilor, a reușit să îningă boala.

„Cancerul este cel mai bun lucru care se poate întâmpla cu mine, pentru că am început să-mi văd viața doar din latura sa pozitivă”, declara vedeta TV, în cadrul unei conferințe medicale din 2003.

#5. Sheryl Crow. În 2006, i-a fost identificat cancer la sânul stâng, iar cu puțin timp înainte de asta, Sheryl s-a despărțit de iubitul său. Tratamentul pe care l-a început, însă, a făcut minuni. În 2007, a înfiat un băiețel, iar peste trei ani i-a dăruit și un frate. 

„Când mi-am încheiat tratamentul, am simțit un val imens de iubire din partea fanilor. Acum, mă critic mai puțin. Mă simt puternică, sănătoasă și știu că adevărata fericire urmează a fi trăită”, spune vedeta.

#6. Anastasia. În 2003, interpreta a decis să-și facă o operație plastică de micșorare a sânilor. Analizele pregătitoare pentru operație au arătat că vedeta suferă de cancer mamar. Chimioterapia a dat rezultate inițial, însă peste 10 ani, boala a revenit. De data asta, Anastasia a recurs la mastectomie. 

„După cancer, pot declara că mă simt mai puternică, mai inspirată și chiar mai frumoasă”, declară vedeta. Ultimul său album, „Resurrection”, este dedicat în mare parte luptei cu cancerul.

Foto: dailymail.co.uk, super.ru, ctvnews.careuters.comall4women.co.za

Distribuie articolul: