Vrei să hrănești un copil flămând, un vârstnic singuratic sau să ajuți o familie săracă, însă nu ai posibilități financiare pentru a face asta? Acum poți susține o cauză socială importantă pentru tine fără să cheltui nici un ban.

Începând cu 1 martie până la 30 aprilie 2017, poți redirecționa 2% din impozitul pe venit pe care îl achiți statului, către CONCORDIA Moldova, indicând codul fiscal al organizației 1011620006720 în câmpul M2 din Declarația pe venit (formular CET 15). Este o procedură simplă și rapidă. Desemnarea procentuală nu înseamnă achitarea unei sume suplimentare! Sunt 2% din impozitul tău pe venit care îl achiți în mod normal. În cazul în care nu mergi să depui Declarația pe venit, aceste 2% vor fi transferate către bugetul statului. Acum ai puterea să decizi unde merg banii munciți de tine.

CONCORDIA Moldova și-a început activitatea în 2004 și de atunci a ajuns să susțină și să îngrijească anual circa 6000 beneficiari din grupuri social vulnerabile din țară, dintre care 2600 sunt copii săraci sau orfani. Pensia mică și salariile mult prea mici nu sunt suficiente pentru a putea supraviețui. Țara fiind părăsită de un sfert din populație, rămâne în urmă cu copii și bătrâni singuratici, fără o susținere financiară.

Redirecționând 2% vei putea:

1. deveni social responsabil. Arată că îți pasă de comunitatea în care trăiești și că poți contribui la schimbarea spre bine a oamenilor cu destinelor triste.

2. asigura cu un prânz zilnic circa 3000 de persoane social defavorizate prin intermediul serviciului de alimentație din cele 34 centre sociale, 2 case comunitare și un centru de plasament temporar din întreaga țară. CONCORDIA susține un mod de viață sănătos prin intermediul unei alimentații echilibrate bogată în nutrienți esențiali creșterii și dezvoltării copiilor, precum și sporirea longevității vârstnicilor.

3. asigura o creștere sănătoasă într-un mediu familial, acces la educație și oportunități pentru circa 140 copii rămași fără ocrotire părintească. La acest moment, organizația are în gestiune 1 centru de plasament temporar, 2 case comunitare, 14 case de copii de tip familial și 2 servicii de asistenți parentali profesioniști. Sprijinul CONCORDIA nu se termină odată cu atingerea majoratului copiilor. Este important ca fiecare copil să obțină școlarizarea necesară pentru a putea deveni adult independent. Cu acest scop a fost creat Clubul de tineret unde 56 de tineri, elevi și studenți, tinere mămici, beneficiază de traininguri și diverse activități de petrecere a timpului liber.

4. oferi un adăpost temporar pentru mame singure cu copii, tineri sau vârstnici prin intermediul a 9 centre multifuncționale cu serviciu de plasament temporar ce oferă câte 15-16 locuri de cazare. Viața poate fi dură uneori, cu întorsături imprevizibile și mulți oameni ajung în situații de disperare când nu mai au la cine apela după ajutor. Cei mai vulnerabili sunt copiii și vârstnicii. Pentru aceasta au fost create centrele multifuncționale cu servicii de plasament temporar care oferă un acoperiș, alimentație și suport emoțional pentru vârstnicii singuratici, cuplurile mamă-copil/copii sau tineri în situații de risc.

5. ajuta familiile cu posibilități reduse. Sărăcia din țara noastră îi privează pe oameni de multe lucruri firești și necesare pentru un trai decent, lucruri pe care nu și le pot permite. Organizația ajută aceste familii prin donații de pachete alimentare, îmbrăcăminte, produse igienice, rechizite școlare și alte lucruri de primă necesitate.

CONCORDIA Moldova este prezentă în 60 de sate și orașe, pentru a le dărui oamenilor speranța în ziua de mâine. Un acoperiș, un prânz cald, ajutor la domiciliu, afecțiune, consolidarea relațiilor, sunt serviciile pe care le acordă persoanelor și familiilor nevoiașe din țară. Susținând această organizație, vei ajuta lucrătorii sociali să ajungă acolo unde nevoia este mai mare și unde alții nu ajung.

2013_CONCORDIA_LOGO_MOLDOVA_RGB_72DPI