Cum ar fi să parcurgi distanța Chișinău – Bălți și să achiți 40 lei? Sau, poate Chișinău – Iași cu doar 60 lei? Din 28 septembrie călătorește spre toate localitățile din Republica Moldova dar și din străinătate la un preț mai ieftin ca de obicei. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul www.haicumine.md și să te înregistrezi. „Haicumine” conectează conducătorii auto care au locuri libere în mașină cu pasagerii care călătoresc în aceeași direcție, iar împreună împart costurile pentru combustibil.

Cu haicumine.md, puteți călători nu doar prin Moldova, dar și peste hotare. Atunci când se adaugă o călătorie internațională, șoferul poate indica costul cheltuielilor adiționale (vinieta, cartea verde, etc), pentru un loc. Pasagerul va vedea prețul și va decide dacă se alătură. De menționat este că solicitarea oricărei taxe suplimentare se interzice. Se interzice includerea în cheltuieli a costurilor legate de starea tehnică a automobilului. Autorii blogului promit siguranță. Toți utilizatorii sunt verificați manual de către moderatori. 

„De asemenea, sistemul de rating și remunerarea utilizatorilor pentru recenziile lăsate, vă vor indica utilizatorii de încredere. Nu în ultimul rând, sistemul filtrează și blochează utilizatorii care anulează călătoriile sau rezervările, astfel se obține o comunitate de utilizatori activi, în care puteți avea încredere.”