În câteva zile sărbătorim revelionul. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile şi nu uităm să dăm o fugă şi prin magazine. Dacă vreţi să vă alegeţi un fond de ten ca să arătăm magnific de sărbători, atunci neapărat trebuie să citiţi sfaturile practice ale artistului  make up Marina David, care ne va spune despre secretele pentru a alege un fond de ten potrivit.

E  foarte importantant să alegem corect culoarea fondului de ten, dar şi gama din care acesta face parte.
Atunci cînd spunem important avem în vedere situaţiile în care vedem persoane cu faţa de altă culoare, deseori mai întunecată decît restul pielii şi atunci ne dăm seama care a fost greşeala.
Marina ne spune că pentru început trebuie să ştim că fondurile de ten sunt de doua feluri- din gama profesionanlă şi din gama de uz zilnic.

Gama profesională nu este deloc recomandată pentru o utilizare zilnică, din cauza unor componenţi de absorbţie mult prea puternici, care ar putea dăuna pielii, deaceea recomandarea este să utilizam acest fond de ten nu mai des de o dată în săptămână.

Atunci cînd alegem un fond de ten pentru utilizare zilnică trebuie să ştim să ne alegem un fond de ten pe bază de apă. Acesta va fi uşor de aplicat şi nu va dăuna pielii. Deasemenea acestea se potrivesc în special pielii de tip uscat, fiindcă hidratează.

Dar cel mai important este nuanţa sau pigmentul- care poate avea culoare roz sau bej. Pentru a evita efectul de mască pe faţă trebuie sa luăm o picătură de fon de ten si să aplicăm uşor pe gît sau pe parte de jos a mandibulei, astfel noi vom avea tenul feţei de aceiaşi nuanşţă ca cea a gîtului.

Make Up Artist – Marina David

Distribuie articolul: