Un machiaj perfect, dar și o piele fără probleme se asigură inclusiv cu pensule de machiaj… curate. Știai că acestea trebuie spălate cel puțin de 2 ori pe lună? Dacă vorbim de burețelul de fond de ten atunci acesta se spală aproape după fiecare utilizare. Sunt sigură că ai auzit de substanțele special create pentru curățarea pensulelor și care le găsești în comerț, dar eu îți recomand o soluție alternativă, scrie Daniela Dermengi pe LadyLikewoman.com

O curățare în profunzime a pensulelor se poate realiza cu ajutorul săpunului antibacterian sau cu un șampon pentru copii. Pentru că probabil deja știți că am o pasiune aparte pentru produsele create pentru copii, eu una folosesc cel mai des pentru curățarea pensulelor de machiaj cea de-a doua opțiune – șamponul pentru copii.

DSC08580

Pune o cantitate moderată de săpun sau șampon în palmă și realizează cu pensula de machiaj mișcări circulare presând ușor în palmă. Apoi, stoarce șamponul din pensula și clătește cu o cantitate generoasă de apă. Se recomandă ca pentru spălarea pensulelor să se folosească apă cât mai caldă.
IMG_0967-tile

După curățarea pensulelor, acestea se storc cu un prosop care îl utilizați doar în acest scop. Se recomandă un prosop din fibre naturale, pentru a absorbi cât mai bine apa din pensulele spălate. Eu totuși optez pentru discuri de vată în loc de prosop – e mai igienic și nu e nevoie de spălat prosopul care cel mai probabil se va păta, deși crezi că ai spălat foarte bine pensulele.

IMG_0969IMG_0972

Este important să mențineți curate și locul unde păstrați pensulele – cutii, sertare sau trusele de machiaj. Eu îmi păstrez pensulele de machiaj într-o pungă de plastic mică, pe care o schimb de fiecare dată când curăț pensulele. Astfel, obișnuiesc să și le port cu mine. Încerc să nu le pun direct în trusa de machiaj.

IMG_1043

Procesul e simplu și foarte prietenos cu pielea ta, recomandat cu drag de LadyLikewoman.com

Distribuie articolul: