Cuplurile care împart în mod egal sarcinile casnice au mai multe şanse să aibă o relaţie fericită şi de durată, a arătat un raport al cercetătorilor americani.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Illinois au observat, în urma studierii a 220 de cupluri recent căsătorite, că partenerii care împărţeau în mod egal treburile în gospodărie aveau cele mai mari şanse la un mariaj fericit şi că împărţirea sarcinilor domestice juca un rol mai important pentru satisfacţia maritală a femeilor decât a bărbaţilor.

marriage

Fericirea într-o relaţie nu va fi de durată dacă unul dintre parteneri consideră că celălalt nu îşi îndeplineşte atribuţiile, mai ales după naşterea copiilor.

Modul în care cuplurile negociază “diviziunea” treburilor casnice în primii doi ani de căsnicie este important, deoarece, după stabilirea modelelor de comportament, acestea vor persista de-a lungul anilor şi vor fi surse de conflict în cadrul relaţiei.

marij

“Cele mai fericite cupluri au aşteptări similare şi îşi îndeplinesc întocmai atribuţiile”, a afirmat Brian Ogolsky, profesor de dezvoltare umană şi de studii ale familiei la Universitatea din Illinois.

Studiul a examinat credinţele, comportamentele şi calitatea căsniciei în cazul celor 220 de cupluri.

Sursa/Foto: mediafax.ro, news.com.au, mid-day.com 

Distribuie articolul: