Fie că dorești să obții un nou look sau să îți acoperi firele albe de păr, vopsirea devine cea mai bună soluție pentru noi, femeile. Hair stilistul, Vitalie Perdeleanu ne vine în ajutor cu sfaturi pentru alegerea, vopsirea și menținerea culorii potrivite de vopsea.

Piața produselor cosmetice profesionale de îngrijire a părului se schimbă în fiecare an, astfel că apar produse noi care ajută părul să nu se deterioreze. Deseori părul este afectat de vopseaua necalitativă și de lipsa experienței, îndeosebi dacă vopsirea are loc acasă. 

Cum alegi culoarea potrivită

Indiferent dacă te-ai hotărât să te vopseşti pentru prima oară sau dacă vrei să-ţi colorezi diferit părul, e greu să te decizi ce nuanţă ţi se potriveşte cel mai bine. De regulă, trebuie să ții cont de nuanța tenului tău, culoarea ochilor și sprâncenelor, și nu în ultimul rând de funcția de bază pe care o deții. Cu cât tenul este mai deschis, cu atât trebuie să eviți o culoare mai închisă pentru păr. În ceea ce privește culoarea ochilor, ochii albaștri sunt evidențiați de culorile mai închise. Ochii verzi  sunt scoși în evidență de nuanțe de roșu, șaten deschis, brunet și blond. Ochii căprui vor fi evidențiați de culoarea de păr cu tonuri mai calde, ca auriul, roșcatul sau roșul. De asemenea, atunci când îți alegi o nouă culoare pentru păr, ia-o pe cea care te avantajează și nu pe cea care îți place. 

Vopsirea părului blond

Blondul este o culoare pretențioasă pentru că ea impune multe restricții, de aceea ar fi bine să consulți înainte de toate un stilist pentru a-ți da cele mai bune sfaturi în materie de vopsit sau decolorat. Dacă vrei ca părul tău blond să arate natural, atunci nu ar trebui să-l deschizi cu mai mult de două nuanțe. Dacă  părul tău este blond și optezi pentru o culoare în nuanțe mai închise, se vor recurge la diferite tehnici speciale pentru a se ajunge la culoarea dorită și, cel mai important, să fie uniformă pe toată lungimea de păr. De asemenea trebuie să știi că părul blond, fie că este natural sau vopsit, are nevoie de o îngrijire mai atentă decât nuanțele închise de păr.

par blond

Vopsirea părului brunet

Există mai multe nuanțe de păr brunet, cum ar fi nuanțe închise de roșcat, castaniu și albastru. Cu toate acestea, el, de asemenea, necesită o îngrijire atentă pentru a-l împiedica să arate monoton. La fel ca și în cazul părului blond sunt diferite tehnici de vopsire, în special dacă ai părul închis de culoare și vrei să treci la un blond închis. Trecerea de la nuanțe de păr întunecate la nuanțe deschise, în special blond, se face cu ajutorul procedurii de decolorare, care ar fi bine să fie făcută de către un specialist în domeniu. Dacă părul tău este de culoare neagră ca rezultat al aplicării unei vopsele din supermarket și vrei să treci la un blond, atunci această schimbare radicală este practic imposibilă. Lucrurile sunt mult mai simple însă, dacă dorești o schimbare de 2 nuanțe, de la negru închis la ciocolată caldă sau rece.

par brunet

Cum menții intensitatea culorii

Produsele de îngrijire a părului pe care le folosești au o importanță majoră. Pentru ca vopseaua să reziste, este posibil să fie nevoie să înlocuiești câteva dintre produsele pe care le utilizai în mod normal.  Ar trebui să folosești produse create special pentru părul vopsit, de preferat fără sulfați. Trebuie să știi că alegerea greșită a cosmeticelor pentru păr este de multe ori unul dintre principalele motive pentru care părul își pierde strălucirea și culoarea.

Vopsitul în condiții casnice

Vopsitul părului acasă nu este una dintre cele mai bune alegeri, întrucât vopseaua din supermarketuri, la fel, nu este una dintre cele mai calitative. Vopseaua calitativă reprezintă produsul cosmetic al unui producător ce are grijă de faptul cum va fi aplicată, de aceea ea poate fi găsită doar în saloanele de frumusețe, unde se respectă toate ritualurile unui vopsit corect. În unele cazuri, acasă, periuța de dinți reprezintă instrumentul de bază pentru aplicarea vopselei, ceea ce e greșit, e ca și cum a-i spăla dinții cu peria de încălțăminte, iar rezultatul obținut în final, de multe ori nu corespunde cu imaginea de pe cutia de vopsea. Să nu uităm că părul  are nevoie de îngrijire la fel ca și toate celelalte părți ale corpului, de aceea ar fi bine să ne adresăm specialiștilor atunci  când vrem o schimbare radicală de culoare. 

Sursa foto: advancedhairstyle.com, rebekafashion.com, lifeandluxury.hubpages.com, pinterest.com