Presa rusă informează că anul acesta de ziua lui, președintele Vladimir Putin a decis că se va odihni, în sfârșit și că va practica activitățile sale preferate, spre deosebire de alți ani în care ar fi preferat să-și exercite funcția și pe șapte octombrie. Unde anume se află Putin astăzi, când împlinește vârsta de 62 de ani, aflați mai jos.

Conform „RIA Novosti”, secretarul de presă al lui Putin a anunțat că de ziua sa, Putin se va afla în Siberia. „A zburat în  Districtul Federal Siberian, în taigaua siberiană. De ziua lui, Vladimir Putin se va odihni”, a declarat Peskov. 

Putin ar fi plecat în Siberia încă de aseară. Locația spre care s-a îndreptat, mai informează Peskov, se află la circa 400 de kilometri de la cea mai apropiată localitate. 

Despre cum anume își va serba Putin ziua de naștere, Peskov nu a menționat, însă a declarat că oricine îi poate expedia președintelui rus o telegramă.

„Evident că îl vor felicita toți oamenii apropiați, așa cum se întâmplă în fiecare familie, iar o parte din darurile pe care le va primi președintele de la administrație, vor merge spre biblioteca prezidențială. Putin păstrează pentru el doar cadourile de familie”, a mai subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Jurnaliștii ruși l-au întrebat pe acesta și despre motivul pentru care Putin își va lua liber de ziua lui, în acest an, pentru că în ultimii 15 ani se afla la serviciu pe data de șapte octombrie.

„De această dată, preşedintele a decis să îşi sărbătorească ziua de naştere în acest fel”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Peskov a mai menționat că Putin a avut un program foarte încărcat în ultima vreme.

Cu ocazia zilei sale de naștere, președintele rus a fost înfăţişat ca și Hercule într-o expoziţie de artă ce are loc la Moscova, după cum relatează BBC. 

În această expoziţie de artă, realizată pentru a celebra împlinirea vârstei de 62 de ani de către Vladimir Putin, cele 12 misiuni mitice au fost înlocuite cu evenimente din perioada mandatelor prezidenţiale ale lui Putin.

Amintim că anul trecut, Putin şi-a celebrat ziua de naştere pe insula indoneziană Bali, la Summitul de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC).

Înainte de începerea sesiunii plenade, participanţii la summit l-au felicitat pe Putin, iar preşedintele Indoneziei i-a cântat la chitară „La mulţi ani!”. Premierul japonez, Shinzo Abe, i-a oferit băutura tradiţională japoneză, sake, iar preşedintele chinez Xi Jinping – o prăjitură.

Foto: medialeaks.rufotostrana.rupaskvil.ru

Distribuie articolul: