Președintele Turkmenistanului, Gurbanguly Berdymukhamedov, s-a gândit că un Central Asia ciobănesc este rasa care i se potrivește perfect președintelui rus - ajuns la vârsta de 65 de ani în acest weekend. Cadoul pufos, pe patru lăbuțe, i-a fost înmânat ieri. 

Pe cățel îl va chema „Vernîi”, ceea ce înseamnă „devotat/loial” în limba rusă.

„Recent, ați avut o zi bună, ziua îngerului. De aceea, eu vă felicit din tot sufletul. Am adus astăzi cu mine un câine mic. Îi spune „Vepali”, ceea ce înseamnă loial”, este introducerea pe care a făcut-o președintele Turkmenistanului înainte de a-i înmâna darul.

Președintele rus a pupat puiul pe creștet. Totul s-a întâmplat în timpul unei ședințe la Russian Black Sea resort din Soci. Precizăm că acesta nu este primul câine primit cadou de liderul de la Moscova. Anterior, Putin a primit un ciobănesc bulgar de la premierul Bulgariei și l-a numit Buffy. A mai primit o Akita cu numele Yume de la un oficial japonez. Câinii nu sunt însă nici pe departe cele mai exotice daruri pentru președintele rus. Vladimir Putin a mai primit cai și chiar un tigru, scrie independent.co.uk.