Tânărul enigmatic care are de-a face cu “teroristele”, Vlad Ray, a trecut pe la interogatoriul PentruEA chiar de ziua dragostei. Fostul fotbalist visează la un clip realizat pe stadion, la o colecție impunătoare de ceasuri scumpe și la concerte mari în toată lumea. Ce-a făcut până acum pentru a-și realiza cele trei mari vise, aflați din materialul ce urmează.

Nume complet: Vladimir Raețchi

Vârstă: care a atins libertatea

În acte: fără legături teroriste

În inimă: în așteptare

Am lăsat mingea de fotbal pentru microfon. Totul a pornit pe la sfârșitul carierei mele de fotbalist, jucam la Zimbru deja de șase ani. Am început pe la Karaoke, apoi am participat la ‘Stelele Elatului’, unde am luat premiul publicului, apoi am intrat în echipă și făceam concerte prin Chisinău și prin toată Moldova. Împreună cu fratele meu am realizat câteva duete care au avut careva succes, dar nu cel pe care ni-l doream noi.

 Vlad Ray

Până la Fabrică chiar mă gândeam să las muzica! Adevărul e că nu vedeam speranțe mari la noi, nu prea aveam potențial de creștere, iar Fabrica de Staruri mi-a schimbat viața, directivele… Am înțeles după asta că pot să fac multe, experiența de acolo mi-a dat profesionalism, progres, relații, idei și multă speranță. Fratele meu nu mai cântă, acum el mă ajută la nivel de studiou și producție.

Vlad Ray

Vlad Ray va ajunge în Europa! Asta mi-am propus atunci când am gândit acest nume scenic, să sune mai ușor și poate să reușim să ajungem și pe piața din Europa. În acest sens am un caiet plin de planuri: primul meu scop este Eurovision, pe care sper să-l bat și sper că așa va fi – voi pleca la Copenhaga. Investesc mult în acest proiect, le mulțumesc pentru asta tuturor celor care mă susțin. Pregătim și un show foarte bun, avem o piesă bună – Freedom – deci eu cred că am șanse mari.

 Vlad Ray

Freedom este doar un cuvânt, nu poate spune cineva că am copiat cuvinte! Mi-au spus mai mulți că fac asocierea piesei cu Dan Bălan datorită titlului. Nu m-am gândit absolut deloc ‘ca la cine să fie’ – mi-am dorit să fie așa și atât. E un simplu cuvânt care este la locul lui.

Adversarii mei sunt toți, nu vreau să zic că mi-e frică de cineva și la fel nu voi zice că sunt favoriți printre ei. Să vedem cine va fi mai bun, cred că așa se pune întrebarea. Pregătesc un show frumos, este în lucru acum, vor fi șase oameni în scenă și să vedem cum ajung eu printre ei (zâmbește).

 Vlad Ray

Până la semifinale lansăm și clipul pentru piesa ‘Freedom’. Videoclipul pentru ‚Terorista’ a venit inoportun, fără mari planificări, însă pregătim și la piesa ce concurează pentru Eurovision unul. Urmează să-l filmăm și pot spune doar că va fi un clip simplu, cu nivel înalt de calitate și cu o istorie profundă.

În Moldova nu există producători de talie internațională. Iată de ce eu nu am un producător oficial. Avem în Moldova producători locali – tot respectul pentru ei, dar nu pot fi catalogați la nivel internațional. Am și un finanțator, însă multe despre el nu pot să vă zic. La studio mă ajută Vladic Bobotrân – este productiv, talentat și cu perspectivă. Mi-e de fapt îmi plac provocările, îmi place să intrig publicul… e interesant să fii mereu ca o carte necitită, la fel ca și o femeie.

Vlad Ray

Voi deschide multe uși, iar acolo unde ele nu se vor deschide, va fi și mai interesant să ajungem. Am fost recent la Londra, unde am pus la punct o colaborare, piesa mea pentru Eurovision deja se aude pe la radiourile din Germania, duc tratativele unei colaborări cu o Casă de Discuri din România, deci vreau să ajung și în Europa, vreau să merg și în Rusia…  

Am o regulă: să nu regret nimic! Totul rămâne în memorie, așa că poate voi scrie o dată și niște memorii. Nu exclud nici să filmez un clip pe un teren de fotbal… mai vedem. Colecționez ceasuri: bune și scumpe și frumoase – am câteva, inclusiv din perioada când jucam fotbal, dar mai vreau.

 Vlad Ray

NU am standarde în ceea ce privește femeile, eu pur și simplu le ador. Noi, bărbații, facem totul pentru ele, pentru femei trăim și toate le facem pentru femei, pentru a le impresiona. Am avut pe cineva, însă acum inima mea este liberă. Eu nu caut, eu voi ști sigur când am găsit. E important să fie o domnișoară care să mă atragă prin ceva, sufletește, din priviri voi vedea dacă este a mea. De fapt, o femeie deșteaptă poate avea bărbatul pe care-l vrea.

 Vlad Ray

Îmi plac femeile tandre, de la care ai vrea să ai copii. Dacă te atrage ceva la o femeie, asta îți dă multe răspunsuri. Un bărbat nu trebuie să-i impună foarte multe reguli sau o părere soției sale. Așa cum ne place nouă libertatea, le place și lor. Bunul simț și familia sunt lucrurile care le pun pe toate la locurile lor.

Foto: Igor Vrabie

Mulțumim pentru găzduire Restaurantului Maximilian

maximilian