În 1909 magazinul “Le bon marché” inaugura prima vitrină de Crăciun în Paris, o tradiție, care de atunci, face bucuria copiilor, surpriza turiștilor și evenimentul inconturnabil al fiecărui Crăciun parisian. Vedeți mai jos o galerie foto realizată de o cititoare PentruEA, cu cele mai deosebite vitrine din Paris, decorate către sărbătorile din 2013-2014.  

Păpiși din lemn

De la păpușile automate în lemn din secolul trecut, la vitrinele higt-tech care își fac apariția în fiecare an pe firmele marelor magazine de lux, tradiția pariziană înscrie orașul dragostei în lista marelor orașe care aduc moda, luxul și feeria în sufletele fiecărui trecător, fiecărui turist, fiecărui copil.

 Vitrine Paris

Ursulet

Păpuși

Bloggerița Anish la Moldave declară pe site-ul său că anul acesta vitrinele sunt un pic mai modeste, ea văzându-le al șaselea an consecutiv. “Poate, PRADA, marca de lux, care a avut rolul de a le organiza, nu a avut imaginația să concureze cu LUIS VUITTON-ul de anul trecut. Cert este, că ursulețul, mascota fetișă a mărcii este scoasă în evidența, pe lângă motănei, prințesele rebele cu părul roșcat și bufnițele ciripitoare. Fiecare vitrină povestește o istorie, și copii sunt minunați de această lume mirifică. De altfel, accesul la ele este blocat de picii, care se îmbulzesc să aceadă pe micuța scenă pusă la dispoziție special pentru micii spectatori. Cei mari să-și aștepte rândul!”

Vitrine Paris

Vitrina Paris

Vitrină Paris

Concurență acerbă se da între cele două magazine vecine Printemps și Galeries Lafayette. “Mie mi s-a părut, totuși că Galeriile au avut mai multă imaginație, dispoziția mărcilor care s-au ocupat de decor este mai subtilă, mai invizibilă… ”, mai declară Anish.

Bradul Lafayette

Vitrine Paris

Vitrine cu daruri

Sursa/Foto: La Patriote Infidele

Distribuie articolul: