Vitalie Gandrabur este fotograful moldovean stabilit în Italia de 12 ani. Acum are o agendă încărcată de evenimente și sesiuni foto programate, căci are propria afacere pe care a pornit-o de la zero. Își dorește să realizeze un film și este în căutarea celui mai bun scenariu care are la bază o istorie reală.

Vitalie Gandrabur

La 20 de ani am venit în Italia. Aveam multe așteptări și aventura de a descoperi o țară străină pentru mine atunci îmi dădea ghionturi să merg înainte cu încredere. Am lucrat în cele mai diverse domenii, de la construcţii, la cules poamă, ca operator telefonic la o agenţie de călătorii sau ca instalator de aparate de aer condiţionat, am fost angajat la o fabrică de carton și lista poate continua. Am trecut prin perioade destul de dificile când eram pe muchie de cuțit, fără muncă, fără susținere. Însă după mult zbucium, lucrurile au început să meargă bine.

Vitalie Gandrabur

Am ajuns fotograf datorită unei întâmplări norocoase. Un prieten care are o afacere specializată în fotografii și video pentru evenimente private, cum ar fi nunţi şi cumătrii mi-a propus într-o zi să-l ajut. Zis și făcut! Aveam o pasiune pentru fotografie și am acceptat din prima. Mi-a plăcut să lucrez la aceste manifestări. E obositor, dar are și aspecte pozitive. Am îndrăgit meseria din mers.

Vitalie Gandrabur

Mi-am propus să îi urmez exemplul, am adunat suma necesară pentru un aparat de fotografiat performant și de aici pornește povestea. Am investit peste 10 mii de euro în tehnică, dar pot spune că lucrurile merg suficient bine. Am urmat şi cursuri de fotografie şi am început să fotografiez. Clienţii sunt mulțumiți de rezultate și pe mine acest fapt mă bucură. Am început să realizez și materiale video. Îmi place rezultatul și continui în această direcție. 

Fotografie realizată de Vitalie Gandrabur
Știu că mai am de muncit, continui să mă perfecționez. Ținta mea este să devin un fotograf renumit nu doar în Padova, unde locuiesc și activez. 

La muncă

Acum îmi doresc foarte mult să fac un film. Sper la vară să pornesc acest proiect video. Sunt în căutarea unui scenariu care are la bază o istorie reală, de aceea cei care citesc îmi pot scrie, sunt foarte receptiv la orice idee. Vreau să implic cât mai mulți moldoveni în acest proiect. Și cei de acasă și cei din străinătate au nevoie să facă ceva creativ. Plus la toate vreau ca lumea să vadă că, noi, moldovenii putem realiza lucruri frumoase. Vreau să fie interesant și captivant pentru public. 

Daniela Stamati, fotografie realizată de Vitalie Gabdrabur

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: