Deja de 14 zile, Vitalia Pavlicenco este, oficial, bunica a trei nepoate. Stabilită în Germania, unica sa fiică – Beatriz, a adus pe lume două gemănuțe: Daniela Beatrice și Elisabeth Beatrice. Astăzi, însă, bucuria Vitaliei Pavlicenco este și mai mare: nepoțica sa mai mare – Christiana Beatrice, împlinește patru ani, doi dintre care i-a petrecut în brațele călduroase ale bunicilor de la Chișinău. Politiciana a arătat, pe internet, cum arată nepoțelele nou-născute, dar și ce succese a adunat nepoțica sa mare, în cei patru ani de viață.

Vitalia Pavlicenco a devenit bunicuță de gemene la sfârșitul lunii ianuarie. „În noaptea spre 29 ianuarie, fiica noastră – Beatriz a mai adus pe lume două suflete – două fetițe gemene, care vor crește alături de Christiana Beatrice, ce va împlini, în februarie, patru anișori”, comunica politiciana, recent.

Revenită în Germania, Christiana, împreună cu bunica, o ajută pe mama să îngrijească de surioarele-gemene – Daniela Beatrice și Elisabeth Beatrice.

Astăzi, nepoțica cea mare a Vitaliei Pavlicenco împlinește 4 ani. Christiana Beatrice se află acum la Chișinău, fiind crescută de bunici. Despre acest eveniment, politiciana a comunicat pe blogul său personal.

„Astăzi, nepoțica noastră Christiana Beatrice împlinește patru anișori. Doi dintre ei, i-a petrecut la Chișinău, unde a frecventat o grădiniță românească, de stat, foarte bună, și le mulțumim educatoarelor pentru efortul de a o integra pe micuța „nemțoiacă” în societatea picilor români. Christiana cunoaște foarte bine două limbi, româna și germana, îi place să privească filmulețe pe iPad și în alte limbi. Cunoaște de la un an și ceva alfabetul, învață după Albinuța și după alte Abecedare cititul pe silabe și încheagă de acum și cuvinte, știe de consonante, vocale și diftongi, știe de ființe și obiecte. Mânuiește de la un an și Tableta (tabi), tăticul fiind IT-ist. Începe să cânte la vioara mică, 1/16, – mama Beatriz fiind violonistă. 

În scurta perioadă de doi ani de aflare la bunici a fost în mai multe filmulețe-reportaje despre Familia Pavlicenco, a participat cu bunicul Sergiu la o emisiune TV, a învățat să cânte și să danseze, frecventând cercuri de creație la Centrul „Artico”. A cântat într-un grup de pici condus de Ileana Osoianu și a cântat pe scena Filarmonicii de stat cu ocazia împlinirii a 35 de ani de activitate a Surorilor Osoianu. Mama Beatriz se gândește asupra unei oportunități pentru românii basarabeni și românii din România, ce locuiesc prin preajmă, de a cânta într-un ansamblu de copii”, a comunicat Pavlicenco.

Anterior, cuplul Pavlicenco mărturisea că „a trecut la faza de bunici cam cu întârziere”: „Fiica noastră, aflându-se la studii post-universitare în Germania și gustând puțin din stilul occidentalilor, nu s-a prea grăbit să se căsătorească devreme”, comunicau Vitalia și Sergiu Pavlicenco.

Foto: Arhiva Personală, pavlicenco.md