A avut mare dreptate cine a zis: „urmează-ți visurile; ele îți vor arăta calea”. Pe Victoria Vîrlan, slăbiciunea pentru călătorie a ajutat-o să exploreze peste 15 țări ale lumii și să fie motivată pentru înconjurul lumii. După o facultate absolvită la ASEM, a luat calea străinătății și tot departe de casă a dat viață blogului de călătorie și lifestyle The New Elegant. În aceste zile, tânăra moldoveancă se află în India - țara condimentelor, iar de la distanța de mii de kilometri ne-a dezvăluit povestea ei - una cu multe bagaje, aeroporturi și senzații tari. „M-am convins că visurile pot deveni realitate dacă suntem pregătiți să le trăim și suntem dispuși să muncim pentru ele”, ne-a mărturisit talentata travel bloggeriță.

Dragă Victoria, încă din clipa în care ți-am auzit numele, am înțeles că am ocazia să cunosc o luptătoare. Povestea ta pornește după absolvirea unei facultăți la ASEM. Ce provocări ți-a întins soarta după ce ți-ai luat licența în Tourism & Hotel Management?

Într-adevăr, numele pe care îl port are o semnificație puternică și, în momente mai dificile, încerc să-mi amintesc de asta. Dorința de a călători și a cunoaște lumea s-a născut cu mult înainte de a absolvi facultatea. Încă din anii de gimnaziu părinții au făcut tot posibilul ca să plec în toate excursiile organizate de direcția școlii. Fiind la Facultatea de Turism, am avut ocazia să fac un stagiu de 3 luni în Grecia, pe Insula Creta. Cred că așa mi-a încolțit pasiunea de a călători. După absolvire, m-am angajat la un hotel din Chișinău, însă în scurt timp setea de a călători m-a facut să caut noi oportunități. Așa am hotărât să devin participanta unui program de schimb cultural în Belgia.

17742335_1274310456016857_2108219939_n

Cum s-a întâmplat să te stabilești la Paris? Știm că ai și un job de bază, dar și un ciclu de studii universitare, cărora li te dedici. Mărturisește-ne despre ele.

La Paris m-am stabilit de curând. În august 2016 am revenit din Statele Unite ale Americii, unde am făcut un stagiu timp de un an la o companie hotelieră americană de talie internațională. După finalizarea internship-ului, mi-am depus dosarul la colegiu, Facultatea de Business și Administrare. După absolvire, am revenit în Europa, la Paris, în mare parte deoarece soțul meu e de origine franceză. Jobul meu de bază e în domeniu hotelier. În toamnă, m-am angajat la aceeași rețea de hoteluri la care am făcut internship-ul în SUA. Deci, am șansa să îmi ameliorez limba franceză și flexibilitatea să mă ocup și de blog.

17757985_1274313859349850_654818019_n

Vom îndrăzni să te întrebăm câte țări ale lumii ai descoperit și ce destinație te-a cucerit ireversibil.

Până acum, am descoperit aproximativ 15 țări și am locuit în patru din ele, în afară de Moldova. Prima experiență a fost pe termen scurt: aproape 3 luni în Grecia. Următoarea destinație a fost Belgia. Acolo am locuit în jur de doi ani, în primul an fiind stabilită într-un orășel mic din Regiunea Flamandă, iar în al doilea – în inima europeană – Bruxelles. În SUA, am stat mai bine de doi ani, inițial la New Orleans, Louisiana și respectiv după m-am mutat la extrema de nord: Alaska. Aflându-mă în SUA, am profitat și am vizitat și alte destinații în afară de cele în care am locuit, de exemplu: Grand Canyon din Arizona, Breckenridge din Colorado, Insula Oahu din Hawaii, etc.

Sincer vorbind, această întrebare e una dificilă pentru mine, fiindcă orice colțișor pe care l-am vizitat mi-a rămas în inimă. Probabil însă cel mai mult m-a marcat Alaska, deoarece înainte să locuiesc acolo nu știam practic nimic despre acest stat, iar impresiile pe care le aveam înainte s-au dovedit a fi complet eronate.

17522124_1274304346017468_1257361256_o

Ești în India. Vorbește-ne despre contextul aflării tale acolo, dar și despre ce lucruri importante de natură culturală te impresionează la acest stat.

În India am ajuns prin intermediul unui concurs – Keralablogexpress, organizat de către Guvernul de Turism al Keralei – un stat de la sudul Indiei. Keralablogexpress se organizează anual, acesta fiind al patrulea sezon. Din sutele de aplicanți, sunt selectați 30 de norocoși care, timp de 15 zile, au ocazia să descopere țara condimentelor.

Fiecare blogger reprezintă o țară, eu respectiv vin din partea Republicii Moldova. Călătoria este în întregime sponsorizată de catre Guvernul Turismului din Kerala. De-a lungul acestor două săptămâni, avem ocazia să stăm la unele din cele mai frumoase hoteluri și resorturi din Kerala. Până acum am vizitat regiunea Munnar, renumită pentru plantațiile sale de ceai; Alleppey Backwaters, unde am avut plăcerea să dormim o noapte în căsuțe plutitoare pe râu. Am vizitat copiii de la o școală locală, unde am urmărit împreună o demonstrare culturală organizată de către o companie de turism care promovează turismul responsabil, susține voluntariatul local și alocă banii câștigați de pe urma turiștilor comunei locale. În fiecare zi avem activități noi de gen cultural și interactiv. India m-a cucerit prin culoare, palmieri, dans, muzică și desigur – oamenii foarte ospitalieri și zâmbitori.

17690506_1274297136018189_513791923_n

Povestește-ne despre blogul tău. Cum s-a născut The New Elegant? Ce conținut oferi publicului pe blog și care e scopul acestei platforme?

The New Elegant s-a născut cu apromaximativ 2 ani în urmă, în timp ce locuiam încă la New Orleans. Motivul pentru care am început să scriu a fost dorința de a împărtăși emoțiile și experiențele din călătoriile mele, dar și ca o metodă de a ține legătura cu prietenii mei care se află în diverse colțuri ale lumii.

Pe blog, am ales să scriu în engleză, pentru că publicul meu e mai mult din afara țării, însă pe pagina de Facebook public și în română. De asemenea, iubesc fotografia, ca rezultat pe blogul meu veți găsi multe poze.

Conținutul The New Elegant se încadrează în nișa călătorie și lifestyle. Prin intermediul acestei platforme, încerc să-i inspir și motivez alți oameni să călătorească mai mult, să nu le fie frică să iasă din zona de comfort și să creada în visurile lor.

17522120_1274297992684770_651844261_o

Singură, cu rucsacul pe jumătate gol, neapărat cu o cameră foto? Cum călătorește Victoria Vîrlan? Ce s-a schimbat în tine, după adoptarea acestui stil de viață – „pasăre călătoare”?

La început călătoream singură. Deseori sunt întrebată dacă nu mi-a fost frică să plec de una singură cu traiul dintr-o țară în alta, neștiind pe nimeni. Raspunsul e „nu”. Eu cred în bunătatea oamenilor și încerc să mă concentrez pe această latură a umanității.

De obicei, călătoresc cu o valiză care e chiar plină până-n vârf, în funcție de cât stau în vacanță. Desigur, camera foto e prezentă în toate călătoriile mele. După ce am abordat acest stil de viață, am devenit mai calmă și mai încrezătoare. Am învățat să accept oamenii așa cum sunt și am înțeles că fiecare cultură are ceva bun de oferit.

În plus, m-am convins că visurile pot deveni realitate dacă suntem pregătiți să le trăim și suntem dispuși să muncim pentru ele.

17742333_1274298822684687_730558953_n

Ce lecturi, personalități sau filme au marcat cel mai mult dezvoltarea ta personală?

17741316_1274302216017681_1267235278_nDin filme probabil m-a marcat anume Scarlett din„Pe aripi de vânt”, care are o fire ambițioasă și puternică. Am citit mai multe cărți de dezvoltare personală, însă acum îmi vine în minte „Inteligența emoțională”, de Daniel Goleman, dar și cartea „Good Luck”, de Alex Rovira și Fernando Trias de Bes. Nu în ultimul rând m-au influențat părinții, care mi-au fost alături la orice început de drum.

Majoritatea autorilor de literatură motivațională imploră oamenii să-și ia o haină și o traistă și să pornească în călătorii cât mai frecvente. Care e secretul de time & money management al unei tinere care poate să-și organizeze viața după bunul plac? 

Nu știu care este secretul decât să îți dorești să călătorești și să îți realizezi visurile. Eu cred că dacă vrei cu adevărat ceva, vei găsi soluții. Vorbesc din experiența personală. Susțin la maxim ideea de a călători cât mai frecvent, deoarece ne ajută să evoluăm și să realizăm că cele mai frumoase lucruri de fapt nici nu sunt lucruri, dar experiențele pe care le trăim.

La capitolul time & money, sunt foarte multe stagii remunerate sau programe de schimb cultural, care oferă tinerilor șansa de a trăi și călători în diferite țări. Acum există foarte multe companii aeriene Low-Cost, care oferă prețuri avantajoase, deci se poate economisi.

Visul meu este să fac înconjurul lumii și să locuiesc măcar câteva luni pe fiecare continent.

17776740_1274300076017895_2000286120_o

Lasă un mesaj pentru tânăra generație, cea aflată mereu în căutare de oportunități și ocazii pentru dezvoltare, creștere și ieșire din zona de confort.

Tinerei generații i-aș spune să nu se lase dominată de părerea celor din jur și să își urmeze calea, căci ei sunt stăpânii vieții lor. Știu, sună ușor de zis și greu de făcut, însă odată ce faci primul pas, trebuie să continui doar înainte, chiar dacă uneori e mai greu.

De asemenea, să fie receptivi la cei din jur și să practice cât mai mult gândirea pozitivă. Să investească în dezvoltarea lor spirituală și cultura generală. Cât despre zona de confort, cel mai important dușman al nostru este frica de necunoscut și frica de nereușită. Odată ce înțelegem că orice încercare sau eșec este deja o victorie, atunci devine mai ușor să ne aventurăm. Deci, le-aș spune tuturor să nu ezite să încerce lucruri noi și să nu le fie frică să viseze!

Îți mulțumim pentru toate mărturiile pe care ni le-ai făcut, Victoria. Fie ca vântul să bată mereu în pânzele tale și să te ajute să înconjori lumea în lung și-n lat! 

Foto: thenewelegant.com, arhiva personală