Problema cea mai mare, ce ține de mașinile zburătoare, constă în faptul că bateriile nu au o capacitate suficientă pentru a efectua multiple zboruri, ca în cazul dronelor. Cu alte cuvinte, sunt necesare mai multe baterii ca să poți efectua mai multe zboruri, dar dacă poți încărca bateria foarte rapid, totul se schimbă. Oamenii de știință au descoperit recent o metodă rapidă de încărcare, astfel visul mașinilor zburătoare poate fi transformat în realitate.

Mai mulți cercetători de la Universitatea Penn State, SUA, au descoperit o metodă prin care pot să încarce foarte rapid baterii de mare capacitate. Studiul lor a fost publicat în revista Joule.

Directorul Electrochemical Engine Center de la Penn State Chao-Yang Wang, cel care a condus experimentele, a spus că această descoperire ne ajută să nu mai avem de așteptat 20 de ani până când vor exista mașini zburătoare.

Există deja constructori precum General Motors sau Volkswagen care lucrează la asta sau chiar au prezentat un prototip. Cel puțin la început, mașinile zburătoare vor fi folosite în regim ride sharing.

Sursa: alephnews.ro

Distribuie articolul: