Scrisoarea acestei adolescente care este o cititoare fidelă EA.md ne-a impresionat foarte mult. Am decis să v-o arătăm și vouă anume pentru perseverența de care tânăra din Recea, raionul Râșcani dă dovadă. Dorina Muntean adoră lectura, îi place teatrul, iar de patru ani practică și dansurile populare. Citiți povestea ei și veniți cu sfaturi practice pentru ca tânăra să poată reuși în continuare toate în activitățile pe care și le-a propus.

„Mă numesc Muntean Dorina, sunt eleva clasei a-VIII-a. Locuiesc în s.Recea, r-nul Râșcani. Sunt pasionată de dans, teatru, dar, în special, îmi place să citesc. Consider că cititul dezvoltă, creativitatea, gândirea, e o formă de învățare și dezvoltare spirituală și uneori e la fel de palpitant ca însăși viața pe care o trăim. Cărțile însemnă informații, noi cunoștințe și sunt o formă de comunicare. Ele ne sensibilizează sufletul și ne fac oameni. Cărțile ne pun mintea la contribuție și ne învață să trăim. În ele găsim înțelepciune, morală, adevăr, milă, bunătate. Cărțile sunt făuritoare de personalități, iar cu fiecare carte citită, mai descoperim câte ceva și trăim o nouă experiență”, își începe scrisoarea Dorina.

Dorina Muntean

Tânăra este foarte activă în localitatea sa, la nivel raional, republican, dar și peste Prut. Pentru noi a trecut în revistă doar câteva realizări:

„Am participat la concursul literar ,,La izvoarele înțelepciunii”, ediția XXVII, unde am avut de citit 33 de basme din creația lui Petre Ispirescu. La nivel local am luat locul I, la nivel raional – la fel, locul I, la nivel republican am fost clasată pe locul I. Am ajuns până la faza concursului din România, unde deja am conștientizat și evaluat competențele de lectură pe care le posed, am autoevaluat propriul nivel în comparație colegii mei. Aici am aplicat normele limbii române literare și m-am simțit parte integrată a neamului meu”, ne mai povestește Dorina.

Dorina muntean

„Îmi place să joc teatru, când pătrund în rol, trăiesc starea lui, înțeleg modul de gândire al altui eu, iar teatrul în plinătatea lui, decorul lui mă captivează și întărește certitudinea că viața e mai frumoasă, căci e dar, chiar dacă oscilează între comedie și dramă. Practic de patru ani dansurile populare și am reușit să am și câteva reușite în acest domeniu. Am multe diplome și medalii de locul I, II și III la diferite competiții la care am participat”, ne mai scrie Dorina.

Dorina munteanu

În final, eroina noastră de la nordul Republicii, și-a amintit de un citat marca Mata Hari: „Dansul este un poem în fiecare mișcare este un cuvânt” și ne-a scris:

„Dansul îmi dă aripi și mă pregătește pentru zborul în marea viață reală. În final, pot spune că-mi place tot ce fac, sunt activă și asta nu-mi lasă timp să mă plictisesc.”

Dragă Dorina, îți dorim perseverență și mult succes în tot ce ți-ai propus să faci!

Foto: Arhivă Personală

Distribuie articolul: