Dacă unii ar da orice ca să-şi trăiască visul american, aflaţi că sunt şi americani, care veniţi în Moldova, nu ar mai pleca de aici. Au prins drag de lucrul în grădină, de bucatele noastre şi de ospitalitatea moldovenilor. Vorbim despre voluntarii de la Corpul Păcii, care în mai puţin de un an au învăţat limba română şi şi-au găsit noi familii aici. Sue Murphy este din statul Indiana şi de profesie este bibliotecară. Pictisită de viaţa plină de rutină, a venit acum un an să facă voluntariat în satul Bobeica, din raionul Hânceşti. Sue a fost impresionată de tot ce a descoperit în Moldova, dar cel mai mult i-a plăcut grădina gazdei sale, doamna Ana Roman. Sue nu se teme de muncă, ba chiar o ajută pe gazda sa şi la prăşit, o ocupaţie la care în America nici nu visa.

Inițial i-a fost greu să se obişnuiască cu mâncarea moldovenească, pe care acum n-ar schimba-o pe nimic. “Îmi place plăcinta, pârjoalele, dar cel mai tare colțunașii”, declară Sue.

Organizaţia Corpul Păcii, unde Sue face voluntariat, a sărbătorit 20 de ani de activitate în Moldova, organizând un eveniment special. 11 zile, mai mulţi activişti au mers pe jos circa 177 de km pentru a promova voluntariatul. Punctul de finiş al tinerilor, conduși de ambasadorul SUA, William Moser, a fost chiar ograda doamnei Ana Roman, gazda lui Sue.

Sursa: JurnalTV 

Distribuie articolul: